Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Formació: Recuperem la democràcia als centres!

maig 4 @ 09.00 - 14.00

Recumerem democràcia als centres

 

Cartell formació democracia als centres

CGT Ensenyament oferim un curs gratuït de 15 hores reconegut pel Departament d’educació on presentem i posem en pràctica la “Guia pràctica de democràcia als centres educatius”.

Arran de l’aprovació de la LEC (“Llei d’educació de Catalunya”, Llei 12/2009, de 10 de juliol) i els subsegüents decrets, el funcionament i organització dels centres educatius va fer un gir que limita a l’equip directiu de la majoria de decisions que abans requeien al claustre i al consell escolar, però alhora possibilita a cada centre dotar-se d’unes normes de funcionament i projecte educatiu propis.

És per aquest motiu que com a docents hem de conèixer el marc regulador bàsic que regeix els centres educatius per tal de participar i contribuir en la construcció democràtica dels nostres centres.

CGT Ensenyament hem elaborat una guia pràctica de democràcia als centres on trobareu una breu descripció dels documents i dels òrgans col·legiats que regeixen el funcionament i l’organització dels centres educatius. Expliquem què són i com hi podem influir els docents i la resta de treballadores de l’escola pública. El que oferim amb aquesta guia és sobretot una sèrie de consells i de pautes organitzatives: accions i prevencions que podem aplicar als nostres centres.

El curs de formació consistirà en 5 hores presencials on es farà una breu contextualització del canvi legislatiu que va encetar l’aprovació de la LEC, una introducció a la guia i dos tallers pràctics; i 10 hores de treball individual en línia que consistirà a respondre uns qüestionaris i resolució d’un cas pràctic.

Programa de la formació

  9.00 Acollida
  9.30 La democràcia als centres: d’on venim i on anem?
10.00 Presentació de la Guia “Recuperem la democràcia als centres”
10.30 Pausa i cafè
11.00 Taller d’anàlisi i elaboració dels documents d’organització i funcionament del centre
12.00 Taller d’estratègies de participació democràtica
13.30 Posada en comú i tancament

Per fer les inscripcions cal que ompliu el següent formulari: https://ja.cat/OgUxp (posteriorment us sortirà l’enllaç a la formació en XTEC)

Per més informació o qualsevol dubte, podeu escriure al correu electrònic cgtensebcn@cgtcatalunya.cat

CGT Ensenyament

 

Mostra els detalls

Data:
maig 4
Hora:
09.00 - 14.00
Categories d'Esdeveniment:
,
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, ,

Organitzador

CGT Ensenyament

Recinte

Federació Local de Barcelona
c/ Pare Laínez, 18
Barcelona, Barcelona
+ Mapa de Google