Educació Pública

CGT Ensenyament a l’Educació Pública No Universitària: primària, secundària, centres municipals de Barcelona (IMEB-CEB), Formació professional, Educació per a persones adultes, tant de Personal laboral com Personal interí.La CGT esmenem el reial decret, seguim amb la lluita! - La lluita dels interins en abús de temporalitat està des de setembre a l’ordre del dia dels centres educatius. Hem tingut un inci de curs marcat per grans mobilitzacions per tal d’aturar el ja conegudíssim RD 14/2020 -Icetazo- que pretenia estabilitzar les places interines sense tenir en compte a les persones que portem anys en abús de temporalitat. Gràcies a la pressió al carrer i a que tant el Govern com els sindicats de la patronal són conscients que les bases inicials incomplien la normativa europea, s’ha aconseguit introduir una via en la línia de l’article 61.6 del TREBEP, que contempla l’accés a la funció pública via concurs de mèrits. Una reclamació que des de la CGT portem fent des de fa molt de temps. 
La Diputació de Barcelona posa en perill la prestació a les LLars Mundet, del servei de Respir per a gent gran i persones discapacitades - El servei d'atenció residencial temporal de les Llars Mundet per a persones grans i/o persones amb discapacitat intel·lectual amb un determinat grau de dependència, anomenat Respir, està quedant en gran mesura desatès a causa de la mala planificació dels seus recursos humans per part de la Diputació de Barcelona.
[Esquerda] Més immersió lingüística, més inclusiva i de major qualitat - La posició de CGT Ensenyament respecte a la immersió lingüística és clara i contundent: la llengua vehicular de l’ensenyament ha de ser el català i el 100% de la docència de les assignatures no lingüístiques ha de fer-se en català, com s’està fent des del curs 89-90.
La Lluita Interirna 14 gener 2022 Xerrada col·loqui sobre la lluita interina - 📣El proper divendres 21 de gener a les 18h, al GER de Ribes, la CGT Ensenyament ha organitza una XERRADA – COL·LOQUI sobre la “Lluita Interina”!. ✊🏽 ‼️🔴És important, crear…
[Comunicat] Tornem a les aules en plena nova onada de contagis altra cop sota mínims - Poc abans de les vacances d’hivern, ja teníem tots els indicis (tant pel que es vivia als centres, com l’imparable creixement de les dades de contagis) que la tornada als…
Resum assemblea de Zona Baix Vallès gener 22 [12.01.22] - Dimecres 12 de gener –  12.45h – https://meet.jit.si/AssembleaZonaBaixValles Escoles i instituts del Baix Vallès (Badia del Vallès, Barberà, Cerdanyola, Montcada, Santa Perpètua i Ripollet) USTEC, Intersindical-CSC i CGT Ensenyament.  PROPERA…
Assemblees de zona Vallès Occidental – Curs 2021-22 (2n i 3r trimestre) - UNA PERSONA DE CADA CENTRE Demanem als equips directius que promoguin l’elecció d’una persona representativa del conjunt del Claustre que pugui recollir els problemes, les opinions i les propostes del…
Bones vacances d’hivern - Les companyes i companys de CGT Ensenyament us desitgem bones vacances d’hivern i un feliç 2022 en lluita.
Carta oberta a Xavier Pla, nou portaveu de Ciutadans a Sant Andreu de la Barca - Quatre anys després, un regidor de Ciutadans reconeix que no hi va haver adoctrinament a l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca. Nou docents van ser acusats de cometre delictes d'odi contra fills de guàrdies civils, enmig d'un linxament mediàtic El llavors portaveu dels docents d'El Palau, Josep Lluís del Alcázar Fabregat, lamenta que les declaracions de Pla arribin ara. Ell va ser docent al centre durant 21 anys i era company dels denunciats. Ha adreçat una carta al regidor Xavier Pla, on li retreu que no hagués fet aquestes declaracions llavors.
L’Educació, Pública i en Català. Comunicat unitari - Davant d’aquesta situació crítica, les organitzacions sotasignades pensem que és l’hora d’avançar en un model lingüístic i educatiu que reforci la llengua i la cohesió social. És per això que exigim al Departament d’Educació que vetlli perquè es compleixin els següents punts, de mínims i irrenunciables: