Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

 • Aquest esdeveniment ja ha passat.

VII Jornades Pedagògiques Deixa de Ser Una Illa 2024

abril 12 @ 08.00 - abril 13 @ 18.30

Fa anys un grup de gent inquieta de les comarques de Tarragona vam decidir organitzar-nos amb el nom de Deixa de ser una illa – CGT. Va ser al 2011 quan, amb l’objectiu de col·lectivitzar els nostres sabers didàctics, professionals i sindicals, vam decidir organitzar les primeres jornades pedagògiques. Any rere any, gràcies a la motivació i la bona rebuda de les persones assistents, es van dur a terme fins a sis jornades pedagògiques consolidant així un espai de trobada des de baix per compartir horitzontalment neguits, experiències i reflexions. Un espai i un temps necessaris que sovint no trobem a dia a dia dels nostres centres educatius. Per tot això, aquest 2024 tornem a organitzar les VII Jornades Pedagògiques Deixa de Ser Una Illa: L’educació en moviment. A continuació us deixem tota la informació amb el programa detallat, les persones que hi participen, les inscripcions, etc.
PROGRAMA COMPLET L’educació en moviment. VII Jornades pedagògiques Deixa de Ser Una Illa 12 i 13 d’abril de 2024. Escola Pompeu Fabra, Reus. Divendres 12 d’abril 18:30h Xerrada inaugural amb Mal d’Escola (Toni Álvarez i Adriana Rubio) i Jordi Solé

Toni Álvarez i Adriana Rubio són mestres i membres del podcast Mal d’Escola. Jordi Solé és un pedagog i educador social que investiga sobre pedagogia social i teoria de l’educació.

Dissabte 13 d’abril 9:30h Arribada i presentació de les jornades 10h Espais simultanis:
 • Taula d’experiències en memòria històrica amb companyes de la Xarxa d’Educació i Memòria del País Valencià (XEIM-PV)
  • Montserrat Teruel i Carmen Garcia són llicenciades en Geografia i Història i Belles Arts respectivament. Ambdues formen part de l’equip directiu de l’IES Benigasló de la Vall d’Uixó (la Plana Baixa).
 • Educació no violenta amb Francina Balagué (Comunicació No Violenta)
  • Francina Balagué és logopeda, formadora i acompanyant de comunicació no violenta (CNV) des de fa 15 anys.
 • Tallers de Filosofia amb Eva Gilabert (Col·lectiu Filosofia 3/18)
  • Eva Gilabert és mestra d’educació infantil i màster en Filosofia. Membre del Col·lectiu Filosofia3/18 (FpN).
 • Tallers d’educació sexoafectiva amb Irene Dlegado (Associació 3Violetes)
  • Irene Delgado és advocada i tècnica d’agent d’igualtat. Formadora en empreses, AAPP i centres educatius i esportius. Especialista en violència de gènere i assetjament digital. Fundadora de l’Associació 3Violetes.
 • Tecnologia amb ulls crítics amb Cecilia Bayo
  • Cecília Bayo és llicenciada en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. Membre del grup de mares i pares aliats amb XNet per la democràcia digital en educació
13h Ponència: Llums i ombres de la pública com a element transformador amb Paula Blooom

Paula Blooom és mestra en una escola pública madrilenya amb Màster en Memòria i Crítica de l’Educació. Doctoranda a la UAM. Membre de la Red Internacional de Educación (RIE).

14h Pausa per dinar

El dinar i l’esmorzar tindran un cost econòmic per cobrir-ne les despeses. És important que indiqueu amb antelació al formulari si us quedareu a dinar o no per poder gestionar-ho el millor possible.

15:30h Taller didàctic: Com ens organitzem condiciona com participem? 16h Taula rodona: per a què eduquem? amb Asun Pié, Àngels Martínez Bonafé i Segundo Moyano

Asun Pié és dcotora en Pedagogia (UB) i diplomada en Educació Social. Professora de Psicologia i Ciències de l’Educació a la UOC. Àngels Martínez Bonafé és professora jubilada de Ciències Socials a l’IES Isabel de Villena (València), ha estat membre del grup d’investigació Gea-Clío i Social(s)UV, així com dels MRPs del País Valencià. Segundo Moyano és educador social i doctor en Pedagogia per la UB. Actualment és professor a la UOC del Grau d’Educació Social i és membre de la Taula per a la Reflexió en Educació Social.

17:30h Tancament de les jornades amb actuació Clown
Aquestes jornades estan reconegudes pel Departament d’Educació (10 hores). Per fer la inscripció cal que us apunteu al següent enllaç i que feu una transferència de 15€ al compte bancari de la Federació Comarcal Baix Camp de CGT ES80 2100 3501 4922 0023 1572 amb l’assumpte “JORNADES 2024 + NOM I COGNOMS” per poder sufragar les despeses de l’esmorzar i el dinar. Per fer les inscripcions cal que ompliu el següent formulari: https://forms.gle/ngHDwCt3WsoEgK3n6 (potseriorment us sortirà l’enllaç a la formació en XTEC, però és important que respongueu aquest per poder fer la distribució dels tallers). Per més informació o qualsevol dubte, podeu escriure al correu electrònic que hem habilitat per a les jornades pedagògiques: jornadespedagogiquesddsi@cgtcatalunya.cat.

Mostra els detalls

Inici:
abril 12 @ 08.00
Finalització:
abril 13 @ 18.30
Categoria d'Esdeveniment:

Organitzadors

Deixa de Ser Una Illa
CGT Baix Camp-Priorat

Recinte

CGT Reus
Reus, Tarragona + Mapa de Google