18M al Baix Llobregat cap tancament a la pública!

FAPAC CORNELLÀ, COMUNITAT EDUCATIVA DE CORNELLÀ, CCOO, USTEC, CGT. Crida a tots els ajuntaments i comunitats educatives del Baix Llobregat per demanar una reunió de la Comissió d’Ensenyament del Parlament aquest divendres a les 11h. amb la intenció per fer possible l’aplicació de les resolucions parlamentaries que demanen al Govern el no tancament d’aules de P3 i la baixada de ràtios. I convoquen el dimecres 18 de maig davant dels Serveis Territorials d’Ensenyament a les 18h per fer entendre a l’administració educativa que no es tanca cap aula de P3 a la comarca.

18m_baix_llobregat-2.jpg

Sent coneixedors de la decisió del Departament d’Ensenyament i els Serveis Territorials del Baix Llobregat de tancar 13 grups de P-3 al Baix Llobregat, que suposaria la pèrdua de llocs de treball destinats a la nostra comarca i que ha condicionat la decisió de moltes famílies que tenien intenció d’optar a una plaça d’escola pública, ha generat diverses mobilitzacions ciutadanes als nostres municipis, adopcions d’acords contra els tancaments als nostres plenaris municipals i ha promogut iniciatives parlamentàries com la proposta de resolució substanciada davant la Comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya, en la sessió del passat dijous 7 d’abril de 2016.

Dita resolució instava al Govern a no suprimir cap línia ni aula de P-3 a la nostra comarca per al proper curs 2016-17, a ajustar les ràtios a 20, a sostenir les plantilles i a mantenir l’oferta del present curs en les preinscripcions del 2016-2017, demandes que el Govern està desobeint en la seva totalitat

És per tot això, convençuts que l’escola pública és un instrument de cohesió social i d’igualtat d’oportunitats, emplacem a tots els ajuntaments de la comarca i a tota la comunitat educativa a:

1. Manifestar el rebuig a les intencions transmeses pels Serveis Territorials d’Ensenyament del Baix Llobregat segons les quals es proposa la desaparició de 13 línies de P3 al curs 2016-2017.

2. Demanar al Departament d’Ensenyament que obri un espai de diàleg amb la comunitat educativa i els governs locals per tal d’analitzar les dades i adoptar les mesures que afavoreixin l’educació, la seva qualitat i l’impuls a l’èxit escolar tot reforçant els centres públics que podrien, entre d’altres, fer efectiva una reducció de ràtios d’alumnes per als nous grups de P3 i garantir el manteniment de les plantilles de treballadores i treballadors actuals.

3. Fer saber al Departament d’Ensenyament i als Serveis Territorials la ferma decisió de mantenir totes les aules de P3 obertes per part de l’Ajuntament i la comunitat educativa

4. Participar en la concentració que ajuntaments, comunitat educativa, sindicats, convoquen el dimecres 18 de maig davant dels Serveis Territorials d’Ensenyament a les 18 hores per fer entendre a l’administració educativa que no es tanca cap aula de P3 a la comarca

5. Demanar a la Comissió parlamentària d’ensenyament una reunió amb caràcter urgent pel proper divendres 13 de maig per part dels ajuntaments, els grups polítics municipals que van aprovar mocions contra els tancaments, per fer possible l’aplicació de les resolucions parlamentaries que també demanen al Govern el no tancament d’aules de P3 i la baixada de ràtios.

CAP TANCAMENT DE P3 A LA COMARCA

BAIXADA DE RÀTIOS A TOTS ELS NIVELLS

FAPAC CORNELLÀ, COMUNITAT EDUCATIVA DE CORNELLÀ, CCOO, USTEC, CGT