1r de maig. Ni treball ni teletreball. Jornada de lluita

EL DIA 1 DE MAIG ÉS FESTIU PER A LES TREBALLADORES I ELS TREBALLADORS, TAMBÉ A L’ENSENYAMENT PÚBLIC.

Des de CGT Ensenyament denunciem la mala praxis d’algunes direccions en incomplir sistemàticament el calendari escolar. Va passar durant les passades vacances de Setmana Santa i sabem que volen que torni a passar el proper divendres 1 de Maig.

Us volem recordar que dintre de les mesures aprovades pel Departament d’Educació per la crisi sanitària del Coronavirus, cap d’elles ha estat el modificar el calendari. Per tant, els festius són els que eren i TOTHOM els ha de respectar, incloent-hi les direccions.

També us recordem que cal respectar els horaris de feina i doncs cal evitar enviar comunicacions en hores de descans o en caps de setmana.

En cas de ser convocades a un claustre en dia festiu:

  1. Podeu no assistir-hi
  2. Podeu presentar una reclamació a la secretaria del centre
  3. Tenim el dret i l’obligació d’assistir a claustres i reunions perquè tenim el dret d’estar informades i de prendre part en les decisions. Per això la direcció té la obligació de convocar les reunions dins l’horari marc del centre.

Us podeu posar en contacte amb nosaltres per denunciar la situació i impugnar el claustre com a no vàlid. cgtense@cgtcatalunya.cat. Recordeu que nosaltres actuem de manera confidencial. Si cal ens podem posar en contacte amb els vostres centres, i, si fos necessari, tramitaríem denúncia a Inspecció de Treball.

Entre totes hem d’acabar amb la filosofia d’estar a disposició dels caps quan vulguin per al que vulguin.

Federació d’Ensenyament de CGT de Catalunya
28 d’abril de 2020

escletxa_digital.png