1r Ple ordinari de la Federació d’Ensenyament de CGT Catalunya, Reus 2022

1r Ple ordinari de la Federació d’Ensenyament de CGT Catalunya, Reus 2022

Educació combativa per construir un nou món

19 i 20 de novembre 2022
Reus, Tarragona

Amb la constitució de la Federació d’Ensenyament de la CGT de Catalunya el 2020, la nostra confederació va impulsar uns objectius més amplis d’organització a escala sectorial i territorial.

La Federació és resultat del creixement del nostre sindicat, i molt especialment del sector educatiu, amb una àmplia base en el subsector de l’educació pública no universitària, però també amb una presència cada cop més gran a les universitats catalanes i a empreses del sector social i del lleure socioeducatiu, obrint espais també a les treballadores i treballadors amb contractes més precaris de l’àmbit de l’educació.

D’altra banda, després de l’empenta inicial fonamental que va significar en el seu dia l’organització des del Sindicat d’Ensenyament de Barcelona, avui s’ha assolit una dimensió molt més àmplia, amb tres sindicats de sector, una desena de nuclis militants i encara més afiliades del sector educatiu a sindicats d’activitats diverses per tot Catalunya.

Aquest creixement ve marcat per dues senyes d’identitat de la CGT: l’organització assembleària i el sindicat combatiu. És justament en aquestes lluites, el combat al capitalisme i a l’estat, que la nostra confederació creix i molt especialment en l’àmbit de l’Ensenyament. Davant d’aquest creixement, des de la Federació d’Ensenyament organitzem el primer Ple per a adaptar els nostres estatuts al sector i a la lluita que estem vivint, on nosaltres ho decidim tot des de les assemblees sectorials i territorials, amb un lema que representa la nostra eina de lluita: una Educació combativa per construir un nou món.

CGT EnsenyamentCGT Ensenyament
https://www.cgtensenyament.cat
@CGTEnsenyament