25N Dones llibertàries CGT

DONES LLIBERTÀRIES DE CGT. Dia Internacional Contra la Violència Masclista.

FEM UNA CRIDA A PARTICIPAR EN LES MANIFESTACIONS QUE ES FARAN A CATALUNYA, pel 25N A Barcelona, 25N 11.30h a pl.Universitat

25n.pdf

DIA INTERNACIONAL PER LA NO VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES I LES NENES.

Cada 25 de novembre dones d’arreu del món ocupem els carrers per cridar ben fort que no volem més violències contra les dones.

Reivindiquem el dret a una vida lliure de violències. Es tracta d’una jornada Internacional en què moltes dones, a diversos països, denunciem les violències patriarcals dels estats, dels grups armats i de les transnacionals que exerceixen el seu poder sobre els cossos de les dones com a territoris de conquesta. En aquesta jornada, moltes dones denunciem el racisme i les dinàmiques colonials que el món blanc occidental exerceix amb especial crueltat cap a moltes de nosaltres en qualsevol frontera. Cal subvertir-ho tot des del feminisme, un feminisme que no té sentit si no és anticapitalista, antiracista i antifeixista.

El 25N posem sobre la taula l’horror diari i massa normalitzat del terrorisme masclista, que s’acarnissa especialment amb dones, infància, trans i totes aquelles persones que no entren en els esquemes patriarcals de gènere, i suposa una pesada xacra que resulta molt útil per aquesta societat capitalista.

Estem també davant un feminicidi d’Estat . Els assassinats masclistes, lluny de prevenir-se i eradicar-se, continuen esdevenint-se com si d’un costum es tractés. La clara i deliberada inacció de les institucions és una mostra que aquestes neixen del i per al patriarcat, i que no en podem esperar cap solució. Només ens queda una solució: organització i autodefensa.

Aquest any sortirem encara amb més motius i més denuncia que mai, ja que aquest any són MOLTS I DOLOROSOS ELS MOTIUS :

PORTEM JA 71 DONES ASSASSINADES, i traspassant encara més els límits de la violència, assassinant a les filles i fills de les víctimes, per
-provocar més dolor a aquestes dones. I amb l’últim intent d’assassinat d’una dona de 91 anys
• Els casos d’assassinats i violència masclista que continuen sent tan cruels com des de fa segles: cremades, degollades, llençades per la finestra
• Dones assassinades quan havien fet denuncia prèvia de ser víctimes de violència masclista. I fins i tot alguns dels assassins ja tenien denúncies per maltractaments i abusos sexuals anteriors. El sistema, doncs, no funciona, i per tant, hem d’anar més enllà i pensar en tot el treball de sensibilització i prevenció.
• Els casos de violència masclista i violacions massives estan augmentant.
• Els components de la Manada, acusats de violació múltiple als Sanfermins de 2016 han estat declarats innocents de violació i de violència de gènere i estan en llibertat. Aquest cas és només una mostra més de la mentalitat encara arrelada dins la societat patriarcal.
Juana Rivas encara no pot veure els seus fills, i és ella la que està acusada de desobediència i se li demanen 5 anys de presó i 6 d’ inhabilitació per exercir el dret a la pàtria potestat, Això és així perquè, tornant a la mentalitat masclista arrelada en la nostra societat, no es contempla que un maltractador mai pot ser un bon pare, relativitzant un cop més el que suposa la violència masclista.
• En els casos de violències i agressions sexuals, que es donen cada dia, se’ns comptabilitza a les agredides. Això no és malauradament nou: culpar a qui rep de la violència que ha rebut. Cal canviar els paràmetres amb què mirem tot això.
• La violència institucional, agreuja la desprotecció de les dones i infants. Per una banda fan campanyes perquè confiem en elles, i per una altra ens deixen exposades a més violència. Com a dones denunciem que tots els factors i situacions abans explicats són especialment flagrants per a les dones precàries i treballadores. Un feminisme anticapitalista no té sentit. La violència econòmica generada pel capitalisme ens sumeix en l’ escletxa salarial, taxes roses, major temporalitat, menys pensions, abusos. El sistema capitalista genera la violència masclista.
• Les lleis s’incompleixen. El sistema judicial ignorant conscientment la necessària visió de gènere en l’aplicació de la llei dictamina de forma indecent contra dones i menors. Cal que creem una altra manera d’organitzar-nos socialment.
• El sistema d’atenció a les víctimes, buit de pressupostos, privatitzant un servei que hauria de ser públic i usant-les com a mercaderies, en comporta la desprotecció donant lloc a més violència contra elles. I per tant comporta més desprotecció cap a les dones. Protegim-nos nosaltres, ORGANITZEM-NOS

PER TANT SORTIREM UN ALTRE 25 N A CRIDAR BEN FORT I LLUITAR PER :

  • VOLEM HABITAR ELS CARRERS DELS NOSTRES BARRIS I CIUTATS SENSE POR
  • VOLEM CAMINAR TRANQUIL·LES PER TOT ARREU
  • -CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA NI UNA MENYS. ENS VOLEM VIVES LLUITEM PER ABOLIR LA VIOLÈNCIA MAI MÉS SILENCIADES. EXCUSAR LES AGRESSIONS PERPETUA LES VIOLÈNCIES.

Com a Dones llibertàries de CGT, LLUITEM PER ACONSEGUIR

• UN MÓN MÉS JUST I IGUALITARI ON LA VIDA I EL SEU DESENVOLUPAMENT NO CORRIN PERILL.
• UN MÓN QUE NO CONEGUI MURS NI FRONTERES .

NOSALTRES PORTEM UN FEMINISME LLIBERTARI EN ELS NOSTRES CORS.

FEM UNA CRIDA A PARTICIPAR EN LES MANIFESTACIONS QUE ES FARAN A CATALUNYA , pel 25N A Barcelona, 25N 11.30h a pl.Universitat

Dones Llibertàries de CGT