El síndic respon demandes de l’IES Dr. Trueta i CEIP St. Cosme…

Han passat mesos des que pasres, mares i professorat dels centres de St. Cosme ocupessin els carrers contra el projecte dels ST. del Baix de fusionar-los en un institut-escola 3-16 al qual se li traurien els mòduls de FP que fins ara tenia el Trueta. Els pares i mares, el professorat, i amb ells tots els sindicats vam oposar-nos al que tenia tots els elements per a ser catalogat de mesura guetitzadora destinada únicament a alumnat d’ètnia gitana. També se li va demanar informe al Síndic. També alertavem del procés de privatització i com a CGT vam demanar en reunions de l’Administració amb les Juntes de Personal, dels diners públics que es destinaven a les “fundacions” privades que hi havia, vam exigir el balanç de la seva gestió i insistiem que el pla mai reconegut pel Departament era aprofondir-ho.

El ST del Baix, ho va aplicar tant si com no, sense atendre a raons. Ara arriba la resposta del síndic, però l’institut escola és ja una realitat.

Adjuntem la resposta del Síndic de Greuges. (resposta amb un cert retard, ja que l’escrit dels claustres Dr. Trueta i St. Cosme i St. Damià era en plena lluita contra l’institut-escola, a maig de 2010 i la resposta es datada el 20 de gener d’enguany). En ella, veure-ho que reconeix els perills de segregació i de desigualtat i demana al Departament una sèrie de requisits cas de seguir amb el seu projecte… els ST per descomptat no van aturar res, ni tampoc garantit les condicions que recomana el síndic… o sigui, ens donen tèbiament la raó però ja tots els fets estan consumats.

Malgrat això, la distància en el temps i la imposició dels ST del Baix Llobregat, permet que alguns dels platejaments del Departament i del mateix síndic, es puguin avaluar a la llum dels resultats. Per exemple, el Departament parla d’aconseguir reduir l’absentisme… avui les dades d’absentisme a l’institut escola s’han disparat de manera molt alarmant. La conflictivitat també augmenta.

Els nens de quart d’ESO marxen amb mini-bus els divendres a Cornellà a la seu de la Fundació “El Llindar” a can Mercader. (Un mini-bus moltes vegades només amb tres alumnes i dos professors). Quina despesa significa això? Ni idea. Quan es pagà a la Fundació “El Llindar”? Mai ens ho va respondre el Departament,… però ara és clar que s’ha aprofondit la privatització que assenyalavem.