Acta assemblea 19 de gener

El passat dijous, 19 de gener, més de quaranta mestre i professors d’escoles, instituts i universitats de localitats com Tarragona, Valls, el Vendrell, Reus, Calafell, Salou… ens vam  trobar a Tarragona, al local municipal de La Palmera, per tal de posar en comú accions per fer davant el constant desmantellament de l’educació pública a què estem assistint.

La proposta exposada pels convocants era ocupar un centre educatiu els dimarts per la nit i quedar-s’hi a dormir. Les ocupacions anirien acompanyades de xerrades explicatives sobre les mentides de la crisi capitalista, la privatització dels serveis públics o les possibilitats d’un ensenyament que no respongui només a les exigències dels mercats.
Després de diverses intervencions dels presents, que volen incorporar com més gent i accions millor a les seves mobilitzacions, s’ha acordat compartir informacions i quedar el dijous d’aquí a unes setmanes per tal de concretar les accions que es volen desenvolupar, que tothom ha coincidit a dir que han de ser contundents i alhora clares i exemplars, per tal d’aconseguir sumar com més gent millor a aquest procés de revolta contra la dictadura dels mercats en o l’àmbit de l’educació pública.
Aquesta és l’acta de l’assemblea, si voleu contactar amb la proposta escriviu-nos un email a tancadestarragona@gmail.com
Acta de l’assemblea dijous 19 de gener.
Imatge de l’assemblea de dijous
Benvolgudes i benvolguts,
Avui ens hem ajuntat una trentena de mestres i professores de diferents pobles i viles del camp de Tarragona: Salou, Cunit, El Vendrell, Valls, Tarragona, Reus, Calafell…
A més han vingut un membre de l’assemblea de treballadors universitaris de l’Autònoma de BCN i dos membres de l’assemblea de la URV.
Fetes les presentacions s’ha explicat la proposta de les tancades, que podien consistir més o menys en:
– Ocupació d’un dia fix a la setmana d’un centre escolar, per exemple els dimarts ( no és proposta tancada el dia)
– Que les ocupacions estiguin obertes a la comunitat educativa sencera, intentant desenvolupar activitats que engresquin i que cerquin sinèrgies entre tota la comunitat educativa, conscienciant de la pèrdua de l’educació públic: vídeo fòrums, xerrades, debats, sopars, berenars, fer pancartes, taller de cartes als directors, trucar a programes radiofònics…
– Aquestes tancades haurien de ser el màxim de flexibles per poder permetre participar a la mesura de les possibilitats de tothom, conciliació familiar, etc. Compromís sí, però medint que la lluita serà llarga i ha de créixer més que minvar. És molt important que les tardes i sopars estiguin ben plens de gent, de persones amb qui debatre, explicar, jugar, fer…
-Molt maco seria que féssim tancades a totes les escoles del Camp de Tarragona. Com que ja som grans i sabem esperar, començarem optimitzant-nos fins a la gran tancada final. És a dir, intentarem entre totes i tots convèncer a companyes i companys de portar a terme les tancades als seus centres, però ens sabrem organitzar i repartir en funció de les forces que anem sumant. El pla és desenvolupar al llarg de la setmana vinent i fins els dia 2 de febrer aquesta activitat de proposar als nostres claustres, als amics i amigues que treballen en claustres la tancada i veure quanta gent està disposada a participar de l’acció. Pot ser interessant veure com 7 d’aquí i 6 d’allà es sumen a 8 d’allà i, suma que suma..som unes quantes!! I no oblidem les famílies!
– Això és un acte col•lectiu, el problema que pugui tenir alguna persona a una tancada amb el departament és problema de molta gent. No estem soles! Som moltes persones i l’educació pública no és seva. Es tracta de donar visibilitat a un conflicte, per això a més de realitzar una protesta que no ens costa diners, altera el funcionament del departament (comprovat està, per molt que no ho sembli) obliga a posicionar-se a altres administracions (com ajuntaments, propietaris dels edificis de primària). No oblidem la premsa, ràdios, webs, blocs, correus electrònics…s’ha de saber i fer saber el què fem. I per què.
– Hem quedat el proper 2 de febrer (encara no sabem a on, però ho comunicarem amb temps!) per posar en comú la recollida d’informació la tasca de proselitisme, per veure amb quantes ocupacions podríem començar.
– Deixem uns enllaços de blocs i webs o trobar i compartir més informació i converses cibernètiques. Si en teniu de propostes, d’informacions que creieu útils, etc, no dubte en compartir-les.
– Avui érem la trentena llarga, esperem ser moltes més d’aquí a 15 dies. Recordeu que aquesta és una proposta complementària a moltes més, a totes aquelles que siguem capaces de fer i tirar endavant. Fem-nos respectar com col•lectiu, defensem l’educació pública, no ens quedarem callats davant la continua agressió d’una gran estafa.
Si em deixo alguna cosa o creieu que cal ser ampliat o modificat, feu les esmenes corresponents.
Una abraçada i ens retrobem aviat!
http://deixadeserunailla.blogspot.com/
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/213108
https://www.facebook.com/groups/104892682961320/, o si teniu feisbuc demaneu entrar als grups: mestres inconformes, deixa de ser una illa… afegiu els que creieu convenients!