CGT UB Informa

Benvolgudes companyes,
Des de la secció sindical de la CGT a la UB volem compartir les nostres opinions i posicionaments sobre alguns temes que creiem molt importants per a totes.

COVID

Considerem que la gerència de la UB ha de donar exemple en l’aplicació de totes les mesures possibles per facilitar el teletreball i la no presencialitat de les treballadores de la UB, així com posar totes les mesures de seguretat necessàries i exigibles per protegir aquelles treballadores que han de realitzar tasques presencials per motius justificats.

Exigim criteris clars i generals per tota la UB, no donant peu a interpretacions esbiaixades o oportunistes segons diferents interessos.

Exigim la negociació de mesures que possibilitin el teletreball i la baixa remunerada o la reducció de feina mantenint salari d’aquells treballadors/es que tinguin infants o altres a càrrec i hagin de fer confinament.

Exigim ordinadors i totes les eines necessàries per poder teletreballar.
Exigim la pròrroga de tots els contractes predoctorals per un temps igual, com a mínim, a la duració de l’estat d’alarma per la pandèmia de la COVID-19. Fins ara, aquesta pròrroga només es pot aplicar als contractes que finalitzen abans de l’1 d’abril del 2021. Tanmateix, la situació de confinament i estat d’alarma ha afectat a totes per igual pel que fa al desenvolupament de la tesi i per tant l’extensió s’hauria d’aplicar independentment de l’any de contracte. A més, exigim que aquesta pròrroga sigui automàtica, sense necessitat d’una justificació per part de la treballadora.

Eleccions rector UB 2020

Considerem que unes eleccions amb votacions on cada vot no conta el mateix són defectuoses democràticament. No ens decantarem per cap candidat ni promourem les votacions.

També declinem els oferiments dels diferents candidats de trobar-se amb la secció sindical CGT UB.

Els emplacem a trobar-nos passades les eleccions si segueixen tenint interès.

Pla d’Igualtat UB

Considerem que l’aprovació del Pla d’Igualtat per part del Consell de Govern incompleix la normativa vigent en plans d’igualtat per treballadores i treballadors. No s’ha constituït la mesa de negociació, no s’ha negociat cap diagnosi amb els continguts mínims obligatoris que parlen de condicions laborals, desigualtats als llocs de feina, bretxa salarial, etc., no hi ha línies d’acció amb recursos, no s’ha registrat el pla tal com exigeix la normativa, perquè senzillament NO HI HA PLA D’IGUALTAT PER LES TREBALLADORES I TREBALLADORS de la UB malgrat tots els esforços que hem realitzat des de la part social. Per aquests motius hem impulsat una denúncia a inspecció del treball conjuntament amb altres sindicats, manifestant la manca d’un pla d’igualtat de les treballadores i treballadors de la UB.

Calendari laboral 2021

Considerem que s’ha de negociar per separat el calendari laboral dels aspectes complementaris (afers propis, hores de gestió…). És a dir que els aspectes complementaris s’han de restar de la jornada anual de 1462 hores. Tot això tenint en compte la tornada a la jornada de les 35 hores a partir de l’1 de gener del 2021.

A banda d’això us recordem que CGT no signa, ni signarà cap calendari laboral ni els seus aspectes complementaris fins que es resolgui definitivament l’horari de les campanyes de cap de setmana ( bàsicament CRAI)

PDI

El vicerectorat acaba de posposar l’última reunió de negociació per regularitzar al professorat associat. Ja en portem vàries reunions entre el vicerectorat i el comitè d’empresa, però la UB no està complint el compromís de complir els passos d’aquesta negociació. De moment no ha entregat les dades sobre la quantitat i situació de cadascun de les persones amb contracte d’associat per poder fer una diagnosi i dissenyar un pla de regularització, un compromís acordat a la Mesa d’universitats celebrada entre Direcció d’Universitats i les universitats catalanes.

Junt amb TF-UB i al Comitè d’Empresa hem impulsat i acompanyat més de 70 denúncies d’associats, quasi totes guanyades, on s’estableix la fraudulència del contracte temporal en benefici d’un indefinit. Així i tot la UB hi ha recurrit al TSJC encara que el vicerector es va comprometre a no fer-lo. De moment el TSJC està desestimant els recursos de la UB.
Recordem que la UB continua sense reservar places de PDI per a persones amb diversitat funcional tal com estableix la llei i inclòs també insta la CRUE

Tampoc ens oblidem de la quantitat de temes pendents que tenim amb gerència, alguns amb molts anys d’antiguitat:
Regulació horari cap setmana, laboralització places CRAI respectant resultat consulta realitzada, acord sobre teletreball, regulació d’encàrrecs de categoria superior, jubilació anticipada amb contracte de relleu, informe negatius interins, indemnització per finalització de contracte per a les investigadores predoctorals…

Salut i lluita!​

CGT UB, novembre 2020

CGT UB logo Secció Sindical de la CGT a la UB

Email: cgt-ub@ub.edu
Web: www.ub.edu/cgt
Twitter: @cgt_ub


image_pdfimage_print