Colombia: Contra tota opressió, solidaritat de pobles rebels

Manifestació per Colombia a Barcelona maig 2021Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT Catalunya  

Injustícia, opressió, repressió…També carrers en flames, barricades, protestes i lluita.   

Parlem de Colòmbia (Nota al peu: No farem una descripció del que està passant, ja ho expliquen les nostres companyes colombianes, escolteu-les a elles, per exemple ULET-AIT: https://iwa-ait.org/node/943  ), on el poble s’ha aixecat en revolta contra l’explotació i les reformes austericides del govern.

Però podríem estar parlant de Brasil, la Índia, EUA, Xile, Hong Kong, Egipte, Argentina, Rússia, Turquia, Birmània… O també d’aquí. Fa uns anys que una onada de revoltes s’escampa per tot el món, una onada que la pandèmia havia posat en suspens, però que poc a poc torna a encendre’s.

Mentre l’explotació i l’opressió segueixin presents les classes populars tindrem motius i la necessitat de rebel·lar-nos contra elles. Colòmbia n’és un exemple. La tenacitat d’un poble, que tot i estar patint una repressió salvatge amb desenes de persones mortes, ja no es fa enrere i tira endavant.

Però soles no poden. Ningú pot.  Si el sistema d’opressió és internacional, la resistència haurà de ser internacionalista. Per això ens hem de mobilitzar en suport al poble colombià, solidaritzar-nos amb la seva lluita i fer nostres les seves demandes:  

  • Fora el govern opressor d’Ivan Duque
  • Fora el “Paquetazo de hambre” i la reforma tributària
  • Aturada immediata de tota repressió

Però no ho hem de fer per caritat, sinó perquè la repressió que tingui èxit en reprimir un altre poble serà la que ens apliquin a nosaltres quan ens rebel·lem.

Per tant, contra tota forma d’opressió, contra tota forma d’explotació, acció directa, suport mutu, solidaritat i autogestió.  

CGT Catalunya logo
CGT Catalunya
https://cgtcatalunya.cat/