Commemoració del 98è aniversari de l’assassinat dels anarcosindicalistes Salvador Seguí i Francesc Comas

La Fundació Salvador Seguí recorda la figura del Noi del sucre i la seva empremta en el moviment anarcosindicalista i la CNT cal ressaltar la capacitat organitzativa i de lideratge d’aquell home que va dedicar tota la seva vida a l’emancipació de la classe obrera.

El 10 de març de 1923, al voltant de les 19 hores, 4 o 5 pistolers a sou de sectors patronals van disparar contra Salvador Seguí «El Noi del Sucre» i Francesc Comas «Paronas», a la cruïlla dels carrers Cadena i Sant Rafael del Districte V de Barcelona.

Als temps actuals en què el capitalisme mostra la seva faceta més salvatge, hem de reprendre el pensament de Seguí, que no ha perdut la seva vigència, i tenir clar que l’objectiu de l’acció sindical i social ha de ser l’emancipació de la classe treballadora i l’enderroc de l’estructura capitalista.

  • Dimecres 10 març, 18h, Rambles del Raval, 15, Barcelona
  • Divendres 12 març, 13h, al Cementiri de Sants (Passatge del Cementiri, 1, L’Hospitalet de Llobregat)

Aquests dimecres 10 i divendres 12 de març farem actes de memòria per en Seguí i en Paronas, assassinats pels pistolers de la patronal. Commemorem el 98è aniversari de l’assassinat dels anarcosindicalistes Salvador Seguí i Francesc Comas a mans dels pistolers de la patronal. A Sants vindran les nétes i besnétes del Paronas i homenatjarem “als obrers que van saber ser dignes d’ells mateixos.”

* Article relacionat a la Revista Catalunya.

Fundació Salvador Seguí

Twitter: @FundacioSegui
Facebook: @FSSCatalunya