El col·lectiu de les treballadores TEEI i la CGT Ensenyament seguim amb les mobilitzacions per exigir la nostra estabilitat laboral

El col·lectiu de les treballadores TEEI i la CGT Ensenyament seguim amb les mobilitzacions per exigir la nostra estabilitat laboral

La Plataforma d’Interines TEEI i la CGT d’Ensenyament seguim amb les mobilitzacions després de la convocatòria de la vaga primera vaga de les TEEI, una vaga històrica pel seu seguiment i repercussió entre les companyes docents i  els mitjans de comunicació

El col·lectiu de TEEI treballem a les aules d’infantil de P3 amb places d’interinatge des del curs 2004-05. Durant aquests més de 15 anys no s’ha fet absolutament res per consolidar-nos com a treballadores públiques, contradient l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic. Ara, un procés selectiu en forma de concurs-oposició eliminatori, que arriba molt tard, ens pot condemnar a la precarietat i a l’atur. Exigim la paralització d’aquests acomiadaments encoberts i que el Departament d’Educació negociï un acord per garantir la nostra estabilitat com a treballadores públiques, ja que hem demostrat amb escreix la nostra vàlua i professionalitat.

La resolució EDU/1562/2020 de l’1 de juliol de 2020, de convocatòria de 756 places té una oferta molt inferior a la necessitat estructural del sistema educatiu. Actualment som 883 TEEI treballant per al Departament d’Educació, però només s’han convocat 756 places. I la necessitat del sistema educatiu és de 1.800 places, ja que actualment no s’estan cobrint les necessitats de les aules de P3 de les escoles públiques catalanes.

Hem manifestat en reiterades ocasions al Departament el nostre desacord amb aquest fals procés d’estabilització, que no garanteix que les TEEI puguem consolidar el nostre lloc de treball. El Departament ha fet cas omís i ha seguit tramitant la convocatòria i posant en risc a tot el personal TEEI de les escoles públiques catalanes. Aquesta decisió contradiu la Directiva Europea 1999/70/CE i la sentència del TJUE del 19 de Març. En què es deixa ben clar que qualsevol abús en la contractació temporal successiva ha de ser sancionat perquè aquesta no es torni a produir.

Per tot això, les TEEI tornem a mobilitzar-nos. Perquè diem PROU a l’abús que l’administració pública està cometent amb nosaltres. No només en l’àmbit contractual, sinó en la manca del nostre reconeixement en els claustres de les escoles per part del Departament d’Educació.

Nosaltres també eduquem els infants, les TEEI no som Personal d’Administració i Serveis, som Personal d’Atenció Educativa! I com a tal, ens mereixem el reconeixement que tant ens hem guanyat durant tots aquests anys! Som membres actius d’una comunitat educativa que aposta per la inclusió de tots els infants, però que en canvi discrimina als i les treballadores públiques. Cal eixamplar la visió i valorar el personal que fa que l’engranatge escolar segueixi dia a dia sense deixar cap alumne enrere.

Per la dignificació de la nostra tasca:

LES TEEI SEGUIM DIENT PROU!

9 març 2021