Comunicat CGT Ensenyament Lleida davant el tancament de línies de P3 i la negació del departament a ampliar instituts

Ja fa uns quants anys que la política de les retallades de Convergència i Unió ens roba línies d’infantil i ens tanca escoles públiques. Enguany, com no podia ser d’una altra manera, malgrat la pressió social perquè s’aturi aquest cúmul de despropòsits, el senyor Miquel Àngel Cullerés i Balagueró –director dels ST de Lleida i militant de CiU–, ha decidit fer com qui sent ploure i tirar pel dret.

Per tant, com a sindicat d’Ensenyament de CGT Lleida volem fer palès el nostre rebuig més absolut al tancament de línies de P3 a la ciutat de Lleida en general i, en concret, a la idea maquiavèl·lica de fusionar les dues escoles públiques del Secà de Sant Pere que, per altra banda, ambdues escoles apliquen metodologies pedagògiques antagòniques. Entenem que aquesta aposta respon a interessos polítics l’objectiu dels quals és degenerar, denigrar i malbaratar l’escola pública per justificar en un futur les injeccions de capital als centres concertats i seguir perpetrant, d’aquesta manera, la privatització de l’ensenyament.

De la mateixa manera, creiem necessari qualificar d’ineptitud la manca de previsió del Departament a l’hora de gestionar la matriculació als centres d’ensenyament secundari. Fa anys que tothom sap que, per al curs 2016 – 2017 (inici del boom) i fins al curs 2025 – 2026 (última promoció dels anys d’alta natalitat), caldrà una ampliació considerable de places als instituts de Lleida i, per això mateix, ens sorprèn que el cap dels nostres ST digui públicament que ara és massa tard per fer les obres necessàries perquè quan estiguessin acabades ja no caldrien. Des de CGT hem de dir que entenem aquesta mena de declaracions com un insult a la intel·ligència de la població.

Per tot això, concloem aquest comunicat exigint:

  • Reducció de ràtios; especialment a P-3, però no només.
  • Ampliació i construcció de centres d’ensenyament secundari.
  • Tancament de barracons.
  • Que NO es tanqui cap línia ni molt menys cap escola pública.

És ara que cal aprofitar el moment històric per assentar les bases d’un model educatiu públic i anar enretirant les subvencions públiques pels alumnes matriculats a P-3 a totes les escoles concertades properes als barris, pobles i/o espais on baixa la natalitat.

I, finalment, recordem que hi ha 16 escoles de l’Opus Dei a tot Catalunya que reben cada any 30 milions d’euros de pressupost públic mentre a les públiques es tanquen línies, s’enllaunen alumnes i s’habiliten barracons en lloc d’aules per manca de pressupost.

L’EDUCACIÓ NO ÉS UNA MERCADERIA!
NO AL TANCAMENT DE LÍNIES!
NOUS INSITUTS, JA!