CURS: ELS INICIS DE LA PEDAGOGIA LLIBERTÀRIA A CATALUNYA a La Selva del Camp

El curs sobre els inicis de la pedagogia llibertària a Catalunya, aquesta tardor, a La Selva del Camp

 

Organitzat per Centre d’Estudis Selvatans, conjuntament amb “Deixem de ser una Illa” e CGT Ensenyament
Amb l’inici de la tardor el Centre d’Estudis ens tornem a posar les piles i, aquesta vegada venim carregats. Amb la finalitat de seguir apropant la cultura a tothom, hem coorganitzat, juntament amb la Secció d’Ensenyament de la CGT de Tarragona, un cicle de xerrades sobre els inicis de la pedagogia llibertària a Catalunya.

En elles ens aproximarem a la personalitat i l’obra d’alguns dels representants del moviment de renovació pedagògica d’inspiració llibertària que es va desenvolupar a Catalunya a finals del segle XIX i inicis del XX. Aquest impuls pedagògic va animar la creació de diferents tipus de centres educatius, com les escoles racionalistes o l’Escola Moderna de Ferrer i Guàrdia, que van permetre la primera institucionalització a Catalunya d’una nova concepció del paper de l’educació com una eina de transformació i justícia social.

La primera de les sessions serà “Una aproximació filosòfica a la pedagogia llibertaria”, a càrrec d’Ernest Weikert i tindrà lloc el proper dijous 29 de setembre, a les 18:30h., a l’Auditori de Santa Llúcia.

Només afegir que aquestes sessions estan obertes a tothom i, també, estan reconegudes pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat com a cursos de formació permanent per a mestres i professors de Primària i Secundària. Si us hi voleu insciure, ho podeu fer a través d’aquest enllaç: (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSex2B6VAyU7pk8rPoV1OcZQ74f0p-Lz2TB2tKgTAriHsKvjPA/viewform?c=0&w=1)
CENTRE ESTUDIS SELVATANS
twitter: @ceselvatans