DOCUMENTAL] Cultura de l’odi i legítima autodefensa, 12 d’octubre

El dimarts 7 de novembre la CGT Baix Camp Priorat organitza un acte de suport a les encausades antifeixistes del 12 d’octubre de 2013. 

A les 19h a l’Auditori Sta Llúcia de Reus hi haurà el passi de l’últim documental de la productora METROMUSTER  ‘Cultura de l’odi i legítima autodefensa, 12 d’octubre’ que s’endinsa en diferents aspectes de la celebració del 12 d’octubre com a representació de l’espanyolisme, la cultura de l’odi i el racisme, els estats nació i l’acumulació originària.
El 12 d’octubre es celebra la Diada Nacional de l’Estat espanyol. Aquest dia es commemora la descoberta i colonització del continent americà que va significar el genocidi dels pobles originaris. En aquesta diada és fa més evident que cap altre dia que l’espanyolisme és una ideologia que empara el racisme i la cultura de l’odi. Les celebracions espanyolistes, ja siguin partits de la selecció estatal o diades com la del 12 d’octubre, serveixen perquè racistes, nostàlgics del franquisme i ultradretans de tot tipus surtin al carrer a propugnar el seu discurs de l’odi i la violència.

El documentatl també tracta sobre la legitimitat de l’acció directa per fer front al feixisme i parteix del cas de les 6 antifeixstes que seran jutjades aquest novembre acusades de danys i lesions a un grup de neonazis durant el 12 d’octubre del 2013 al barri de la Bordeta. Els demanen 17 anys de presó a cadascuna d’elles tot i la nul·la gravetat de les lesions denunciades. La fiscalia de delictes d’odi aplica a les antifeixistes l’agreujant de delicte d’odi, pensat per protegir col·lectius vulnerables, convertint un grup de feixistes violents en un col·lectiu mereixedor de protecció.
 
Afegim el web de la campanya de suport #TotesSomAntifeixistes perquè pugueu veure tota la informació: http://somantifeixistes.org/
 
I ANIMAR A TOTHOM A PARTICIPAR A LA MANIFESTACIÓ DE 11 DE NOVEMBRE, #SiEnsToquenaUnaEnsToquenaTotes

 

Deixa de ser una illa
Secció sindical CGT Ensenyament Tarragona