Educació retalla 9 línies a l’escola pública ebrenca mentre manté inalterada l’oferta de la concertada

El Departament d’Educació ha comunicat a CGT Ebre que tancaran 5 línies de 1r d’ESO i 4 d’i3 a l’escola pública ebrenca pel curs 25/26 mentre que no han previst cap tancament a l’escola privada-concertada del territori. En concret, Educació preveu tancar línies d’i3 a les escoles Lluís Viñas i Viñoles de Móra d’Ebre, l’Assumpció de Deltebre, Puig Cavaller de Gandesa i Maria Garcia Cabanes de l’Aldea. Mentre que retallarà línies de 1r d’ESO a l’Institut de Deltebre, a l’Institut els Alfacs de la Ràpita, a l’Institut-Escola Agustí Barberà d’Amposta, a l’Institut de la Sénia i a l’Institut-Escola el Perelló.

El Departament d’Educació justifica els tancaments en la davallada de la natalitat. Com cada curs, el Departament calcula l’oferta de línies d’i3 i de 1r d’ESO de cada municipi basant-se en les dades del padró municipal, però, segons la CGT, no té en compte per fer els càlculs altres indicadors rellevants com el percentatge d’alumnes amb necessitats educatives especials o les estimacions d’alumnat que s’incorporarà durant el curs, la matrícula viva.

Els representants de CGT titllen els tancaments de retallades, donat que “per mantenir les mateixes línies no cal augmentar la despesa pública ni un sol cèntim”. A més, asseguren que “amb els tancaments de línies estem perdent una oportunitat històrica d’abaixar ràtios per millorar la qualitat educativa i assolir, d’una vegada per totes, una educació pública veritablement inclusiva que garanteixi l’atenció a la diversitat de l’alumnat”.

Des del sindicat posen el focus, en el fet que tots els tancaments són a escoles i instituts públics mentre el Departament manté inalterada l’oferta dels centres privats-concertats ebrencs. Els anarcosindicalistes acusen el govern del PSC d’afavorir l’escola privada-concertada mentre desmantellen l’escola pública ebrenca mitjançant la supressió de grups en lloc d’apostar per “una desconcertació progressiva que acabi definitivament amb la segregació escolar que separa els nostres infants en funció de la capacitat econòmica familiar”.