#EducacióiRefugi. Obrim fronteres

La Xarxa Educativa en Suport a les Persones Refugiades és un espai de nova creació que representa un punt de trobada, cura i reflexió de la comunitat educativa per compartir materials, recursos i experiències educatives que permetin superar la situació de bloqueig actual en relació a la crisi ètica sobre les fronteres i demanar el respecte als drets humans de tothom i en especial de la dignitat de les persones que migren.

banner_1000x500_v2.png?w=590&h=275&crop=1

Actualment a la Xarxa ja hi ha adherides més de 70 escoles, instituts, entitats i associacions, una de les primeres accions és l’organització de la Setmana d’Accions Educatives pel Dret a Migrar, que tindrà lloc entre el 10 i el 18 de desembre de 2016.

Sabem que no són dates fàcils per escoles i instituts i per aquest motiu hem treballat en una proposta flexible que permet diferents opcions de col·laboració. Algunes de les accions proposades consisteixen en penjar una pancarta als vostres centres, la realització d’un mosaïc o la lectura de poemes o cartes.

Sabem que molts centres i entitats ja realitzen accions educatives al llarg del curs, la Setmana també és un bon moment de fer visible aquest treball o de difondre les activitats programades pel 2017.

Podeu consultar el dossier informatiu on trobareu els detalls de la proposta i de quina manera hi podeu participar.

L’objectiu és visibilitzar tot aquest esforç de manera conjunta per tenir un major impacte social i mediàtic de manera que totes les activitats es publicaran al blog Obrim Fronteres i es donara a conèixer a mitjans de comunicació.

Per aquest motiu demanen també que fem difusió de les accions realitzades i/o programades de la següent manera:

  • Enviar les vostres fotografies, cròniques, videos, etc. a l’adreça xarxa.obrim.fronteres@gmail.com Anirem publicant els diferents materials rebuts.
  • Comunicar les accions a les xarxes socials aprofitant els hashtags de la Setmana: #EducacióiRefugi i #VolemAcollir
  • Seguir i re-enviar (RT) els missatges del perfil de la Xarxa en Twitter: @obrimfronteres_

Per últim informar-vos que des de la Xarxa Educativa en Suport a les Persones Refugiades estan treballant amb diverses organitzacions i entitats i per aquest motiu les activitats de la Setmana d’Accions Educatives pel Dret a Migrar també s’inclouen dins de la campanya d’accions de Casa Nostra, Casa Vostra.