El jutge dicta ordre de cerca i detenció contra l’Ermengol Gassiot, professor de la UAB i Secretari General de la CGT de Catalunya.

Hem tingut notícia de que s’acaba de decretar l’ordre de cerca i detenció del nostre company Ermengol Gassiot.

En el marc d’un procés judicial contra la dissidència política, el grup d’encausades anomenats 27 i més (25 estudiants, un membre del PAS i un professor) han rebut citacions i en molts casos han estat detinguts, amb unes peticions de penes absolutament esbojarrades d’entre 11 i 14 anys de presó.

Denunciem la persecució que s’està duent a terme contra les companyes del 27 i més, que ja ha donat peu a altres detencions en les darreres setmanes i que ara s’acarnissa amb el nostre company, lluitador pels drets de les treballadores i treballadors, i per tots els drets socials, secretari general de CGT-Catalunya i de trajectòria àmpliament reconeguda a la nostra universitat. Denunciem també l’espiral repressiva que es desferma en els darrers temps a la universitat i la societat del nostre país, i en particular la criminalització de la protesta legítima.

Davant d’aquest procés judicial esperpèntic, és urgent que la rectora Marga Arboix i el seu equip de govern, com a màxims representants de la UAB, mostrin un posicionament ferm i inequívoc en contra la repressió i a favor de la llibertat d’opinió, sindical i política dins de la universitat. Hi ha en joc el futur dels i les 27 encausades i la dignitat de la nostra universitat.

Totes ens sentim concernides per aquesta gravíssima situació.

FEM UNA CRIDA A TOTES LES PERSONES I ORGANITZACIONS A ADHERIR-SE A AQUESTA PETICIÓ, A APLEGAR-SE I OFERIR EL SEU SUPORT I SOLIDARITAT!

Secció sindical CGT-UAB

ermengol_27.jpg