[Guia] La coeducació i la gestió de la diversitat a les aules

guia_coeducacio_fil_a_lagulla.pdfFil a l’agulla. “La coeducació i la gestió de la diversitat a les aules”. Un dossier adreçat al professorat de primària i secundària.

‘La coeducació i la gestió de la diversitat a les aules’ és una guia adreçada a professorat de primària i secundària que hem elaborat amb Educació sense fronteres i amb el suport de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), amb l’objectiu d’aproximar les professionals de l’educació a comprendre més les dinàmiques de discriminació, en general, i, amb especial atenció, la discriminació derivada del sistema sexe-gènere.

Al mateix temps, volen proposar-nos algunes eines i reflexions útils per facilitar i convertir moments de dany potencial en oportunitats per créixer i construir comunitats profundament democràtiques.

Als últims capítols de la guia, també trobareu accions concretes per educar amb perspectiva de gènere.

La nostra actitud de benvinguda a la diversitat, una mirada respectuosa cap a la infància i la gent jove, a la vegada que gestos i polítiques concretes de coeducació dins del centre escolar, ens sembla la fórmula clau per transformar l’escola de manera que respongui als reptes que té de cara.

Esperem que l’aprofiteu! Us la podeu descarregar i també podeu escriure’ns a sara@filalagulla.org si en voleu un exemplar per al vostre centre o si teniu qualsevol consulta sobre la guia o la nostra activitat als centres educatius per implantar coeducació efectiva i integral -més enllà de tenir nens i nenes junts a l’aula!-.