INSCRIPCIÓ OBERTA

                                                                        

https://sites.google.com/site/cgtensenyamenttarragona/ Curs de formació adreçat a mestres d’educació infantil i primària i a professorat de secundària, però obert a l’assistència de qualsevol persona interessada
 

El curs constarà de cinc sessions de tres hores cadascuna. En elles s’introduirà els assistents a la personalitat i l’obra d’alguns dels representants del moviment de renovació pedagògica d’inspiració llibertària que es va desenvolupar a Catalunya a finals del segle XIX i inicis del XX. Es pretén reivindicar de manera especial una sèrie d’autors que fins ara no han rebut tanta atenció com la que s’hi ha dedicat a figures amb força més projecció com la del propi Francesc Ferrer i Guàrdia. Aquest impuls pedagògic progressista va animar la creació de diferents tipus de centres educatius que van permetre la primera institucionalització a Catalunya d’una nova concepció del paper de l’educació com una eina al servei de la justícia social, és per això que en el decurs de les diferents sessions no només es farà una exposició de les idees educatives dels diferents pedagogs, sinó que també es presentaran les experiències que va generar l’aplicació pràctica d’aquest programa teòric. Finalment també es farà una reconstrucció i anàlisi de la filosofia que està en la base dels plantejaments pedagògics llibertaris que van inspirar els diferents autors presentats.
L’estructura de les sessions serà la següent:
 a) presentació crítica i defensa per part d’un o una ponent de la personalitat i l’obra de cadascun dels diferents representants del pensament i pràctica educativa del moviment pedagògic anarquista a la Catalunya de finals del XIX i primer terç del XX
 b) valoració i discussió de les aportacions presentades per la resta d’assistents.
Les sessions tindran lloc a les seus de la CGT de Tarragona (Pl. Imperial Tarraco 1) i CGT de Reus (Raval Santa Anna 13, 3r) de les 18 a les 21h.

PROGRAMA:
1. “Josep Llunas i Pujals: la pedagogia llibertària del segle XIX”. A càrrec de Jordi Martí, 21 de gener de 2016. Lloc: Seu CGT Tarragona.

 2. “Teresa Mañé i Miravet: la primera mestra laica”. A càrrec de Marta Alari i Ginés Puente, 3 de febrer de 2016. Lloc: Seu CGT Reus.

3. “Francesc Ferrer i Guàrdia i l’Escola Moderna”. A càrrec d’Emili Cortavitarte, 18 de febrer de 2016. Lloc: Seu CGT Tarragona.

4. “Félix Carrasquer Launed: l’escola autogestionada”. A càrrec de Gianni Sarno, 3 de març de 2016. Lloc: Seu CGT Tarragona.

5. “Una aproximació a la filosofia de la pedagogia llibertària”. A càrrec d’ Ernest Weikert, 20 d’abril de 2016. Lloc: Seu CGT Tarragona.

 ATENCIÓ!

Aquest curs està pendent de reconeixement per tal que el professorat adscrit al Departament d’Ensenyament pugui acreditar crèdits com a activitat formativa (15 hores)

                      FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

https://docs.google.com/forms/d/1sDzrZTlFMZYk-nalh1Vx0dDCTa4Vveo3KBJdZ8cMJnk/viewform

Organitza: Secció Sindical d’Ensenyament “Deixem de ser una Illa”  http://deixadeserunailla.blogspot.com.es/
twitter: @Deixadeserilla

email:  eductgn@gmail.com / cgtterresebre@gmail.com
web: https://sites.google.com/site/cgtensenyamenttarragona/