IPC i política salarial de la UOC

El proper dimecres 29 de juny els treballadors i treballadores de la UOC estem cridats a participar de l’assemblea que s’ha organitzat des del comitè d’empresa FUOC, per a parlar de l’IPC (Índex de Preus de Consum). Aquesta que va ser una reivindicació històrica per part nostra, avui en dia reprèn vigència amb molta més força donada l’actual pujada estrepitosa del cost de la vida.

Estem en un punt en què la revisió salarial d’acord amb l’IPC és vital. L’argumentació de l’empresa per a negar-se ni tan sols a tractar el tema IPC, cada cop que se li reclama aquesta variable, ha estat la mateixa: això està pactat així amb el comitè d’empresa, l’IPC no està contemplat a les polítiques salarials, així com l’antiguitat i altres (variables que sí contemplen altres universitats catalanes), des del 2012.

L’última vegada que es va aplicar la regularització de l’IPC va ser el 2010. Després d’això, al Conveni FUOC (2012) no es fa cap menció dins la descripció de les polítiques salarials. L’IPC actualment és tema candent, no hi ha més opcions a deixar-lo passar o deixar-lo estar o deixar-lo correr. Però no és novetat, com sembla que a vegades ens volen fer creure. En diferents ocasions des de la CGT vam treure el tema, i l’empresa sempre va argumentar «acord amb el Comitè d’empresa» i “limitació pressupostària”.

En aquests articles (Assemblea de treballadors i treballadores de la UOC [28/03/2017] i Els nostres salaris i l’Acord de Polítiques de Gestió UOC [19/06/2019]) de fa uns anys, des de CGT UOC reclamàvem l’IPC en polítiques salarials, i en aquesta nota de premsa UOC (Preacord sobre la política de personal acadèmic i de gestió [22/03/17] [login Campus] l’empresa repetia els arguments de «vinculant-la als resultats de la Universitat i garantint la sostenibilitat de la institució«.

En resum, la política salarial d’increment del’1,5% anual de la borsa salarial, que l’empresa fa servir per a promocions, noves contractacions, reajustaments puntuals, o sigui, a manera de premis individuals, no té res a veure amb la pèrdua constant any rere any del poder adquisitiu dels treballadors i treballadores de la UOC.

Des de la CGT UOC reclamem una política salarial més justa i equitativa, volem un índex de regulació que ens permeti una revisió salarial anual que s’ajusti a l’encariment del cost de la vida, per compensar aquesta pèrdua constant del poder adquisitiu que tenim com classe treballadora.

Des del Comitè d’empresa FUOC s’ha convocat una assemblea virtual (youtube) pel proper dimecres 29 de juny a les 14.00 h, on la plantilla UOC ens informarem i decidirem les pases a seguir en la reclamació de l’IPC.

La secció sindical CGT UOC convidem a tota la plantilla a participar de l’assemblea perquè l’empresa se segui d’una vegada a una taula a parlar d’IPC. Participem en l’assemblea del proper dimecres 29 de juny (l’enllaç d’accés el trobareu al missatge del comitè, login UOC), i donem suport a la reclamació d’una política salarial més justa i equitativa per a tots i totes!

CGT UOC

Secció Sindical CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
@CgtUoc
cgtuoc@gmail.com