Jornada formativa: Animació Sociocultural i mobilització social

III Jornada Formativa de la CASC_CAT: #ASCMobilitza. 5 de Novembre de 9.30 a 14h a l’Auditori de Can Fabra. Edifici de la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra. C/Segre 24-32. Barcelona

Transport: L1 Sant Andreu // RENFE Sant Andreu Comtal // BUS: 11, 40, 126
Gratuït amb aforament limitat i certificat d’assitència.

Presentació

L’Animació Sociocultural ha de servir perquè les persones analitzin la seva realitat de forma crítica i facin per canviar-la col·lectivament des de valors com la cooperació, el suport mutu o la solidaritat. Per a qualsevol comunitat aquests són elements imprescindibles per l’apoderament i per a convertir-nos en protagonistes del nostre propi destí. Entendre l’Animació Sociocultural en aquest sentit ens connecta directament amb el concepte de Mobilització Social. Així que depenent del moment i la realitat de cada lloc podem plantejar autogestionar-nos, canviar les estructures d’estat, construir polítiques públiques o bé afavorir la cohesió social i els objectius d’àmbit cultural.

En aquest ampli ventall obrim la jornada formativa “Animació Sociocultural i Mobilització Social”. Amb els objectius de valorar els nostres orígens, conèixer alguns projectes que estan coent avui en dia, i descobrir els elements que ens diuen quan un projecte uneix els dos conceptes que donen el títol a la jornada.

banner_animacion_sociocultural.gif

Programa

9.30h Espai de benvinguda dels i les inscrites.

10h Obertura i presentació de les jornades.
Pilar Figueras, presidenta de la CASC_CAT i professora de CFGS d’Animació Sociocultural i Turística al INS Vidal i Barraquer de Tarragona
Un membre de la Federació d’entitats de l’Ateneu de l’Harmonia.

10.30h Orígens, evolució i reptes de futur. Amb la presència de:
Xavier Franch, Animador Sociocultural, educador social i director del Centre Cívic del Coll de Barcelona
Aurora Álvarez “Yoyi”, dinamizadora sociocultural i activista veïnal a Bidó de Nou Barris – Ateneu Popular 9 Barris
Dinamizada per Joan Mora, animador sociocultural i director de la Ludoteca la Palueca al barri de Sant Pau de Girona.

11.30h Esmorzar

12h La mirada dels projectes actuals. Amb la presència de:
Membres de l’Associació Juvenil Roket Project i del projecte #PatinaILluita per a la autogestió de les pistes d’Skate de Nou Barris a Barcelona.
En Sergi Ruiz i la Vicky Laguía de l’associació Circula Cultura que porta a terme el projecte#FemKiosk per a la recuperació d’un kiosk a través de l’art i la cultura a Sant Boi de Llobregat.
Membres de la Plataforma d’Entitats que gestiona de forma comunitària l’Ateneu Harmonia a Sant Andreu del Palomar a Barcelona.
Dinamitzada per Ana Novella, professora a la facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona.

13h Els elements comúns i vertebradors que ens uneixen. Amb la presència de:
Eli Medina, activista social, pedagoga i professora de CFGS d’Animació Sociocultural i Turística al INS Vallvera de Salt a Girona.
Carles Monclús, membre dels moviments socials de Benimaclet, activista cultural, membre del nodo de València de la Red Iberoamericana d’Animació Sociocultural, professor al INS Jordi de Sant Jordi i a la Universitat de València.
Dinamitza Antonio Alcántara “Jese”, activista cultural i educador social.

14h Tancament de la jornada

14h Dinar

16h Assemblea General Extraordinària de la CASC_CAT. L’assemblea és oberta a tothom.