La CGT arriba a la Universitat de Lleida!

CGT arriba a la Universitat de Lleida

La CGT-UdL guanya les eleccions sindicals a la Universitat de Lleida i entra amb molta força al Comitè d’Empresa del PDI Laboral

Ahir dimarts 19 de gener es van celebrar les eleccions sindicals al Comitè d’Empresa del PDI Laboral (Personal Docent Investigador) de la Universitat de Lleida. El sindicat més votat ha estat la candidatura presentada per CGT-UdL.

Amb una participació de poc més d’un 10% del cens oficial, els resultats van ser els següents:

  • CGT-UdL queda representada amb 9 delegades
  • UGT queda representada amb 9 delegades
  • CCOO queda representada amb 5 delegades

Des de CGT-UdL, que era el primer cop que ens presentàvem, destaquem i lamentem la baixa participació en aquestes eleccions, cosa que demostra que la universitat pública és un terreny complex i pràcticament erm per desenvolupar la lluita sindical.

Tot i aquesta complexitat i dificultat, des de CGT afrontem aquest repte amb il·lusió i sobretot amb compromís i responsabilitat. Aquests resultats són el fruit de la feina reeixida des de fa més de 2 anys quan vam constituir la secció sindical a través de la lluita de les doctorandes predoctorals, participant de l’Assemblea del Professorat Associat (APA-UdL) i lluitant contra el procés de privatització i precarització dins de la Universitat.

Ara toca treballar pel bé dels i les treballadores i per fer de la Universitat un servei públic amb garanties. Des de CGT ens posem, des d’aquest moment, a disposició del conjunt dels i les treballadores de la UdL per fer de corretja de transmissió de les seves reivindicacions amb els òrgans de govern de la UdL. I fem una crida a la participació col·lectiva dels i les treballadores per a que, plegades, puguem millorar les condicions laborals i revertir el model de la universitat, tal i com ha estat un dels nostres lemes de campanya.

D’altra banda, destaquem que aquests resultats demostren les ganes de canvi mostrades pels i per les treballadores i agraïm la confiança dipositada en la nostra organització. Però, alhora, mostrem molta prudència davant el treball que això suposarà i reconeixem que caldrà molt més que un grapat de vots per “revertir i donar-li el tomb al model”. I això sol ho aconseguirem si som capaces d’articular un discurs i una pràctica col·lectiva per mirar de ser una eina eficaç de les mobilitzacions, de les reivindicacions laborals i de les lluites col·lectives.

Finalment, agraïm a tota la gent que han participat en aquest procés i, especialment, als i les treballadores de les meses electorals que han fet possible que, amb la seva responsabilitat, aquestes eleccions s’hagin pogut celebrar amb normalitat.

COMPTEM AMB TU! RECUPEREM LA UNIVERSITAT!

CGT Universitat de Lleida

 

SECCIÓ SINDICAL CGT-UDL

Lleida, 20 gener 2021