La Federació d’Ensenyament de la CGT de Catalunya escull el seu nou Secretariat Permanent

nou_sp_federacio_ensenyament_-_web.pdfEl dissabte 24 d’octubre s’ha celebrat el Ple Extraordinari de la Federació d’Ensenyament de la CGT de Catalunya, amb un únic punt, l’elecció del nou equip que formarà el Secretariat Permanent. La candidatura s’ha format a partir de reunions prèvies on s’han consensuat postulats i objectius i sobretot, s’ha treballat en la línia de crear equips de suport per tal d’exercir el sindicalisme que caracteritza la CGT, evitant crear inèrcies de delegació i fomentant la participació i la militància.

L’equip entrant, que ha comptat amb l’aval de tots els sindicats i federacions assistents, està conformat per nou secretaries que es concreten de la següent manera:

  • Secretaria General, Marta Minguella (Baix Camp, pública no universitària)
  • Secretaria d’Organització, Mercè Márquez Martínez (Sabadell, universitat)
  • Secretaria de Jurídica, Noe Simarro (Barcelona, pública no universitària)
  • Secretaria de Gènere, Laura Gómez-Pintado (Barcelona, sector social)
  • Secretaria d’Acció Sindical, Guillem Prats (Barcelona, universitat)
  • Secretaria de Formació, Soazig Noirault (Barcelona, sector social)
  • Secretaria d’Acció Social, Agus Liñan (Lleida, pública no universitària)
  • Secretaria de Finances, Gemma Fuentes (Baix Camp, pública no universitària)
  • Secretaria de Comunicació, Xarly Lavatelli (Barcelona, universitat)

Prèviament a l’elecció de la candidatura s’han fet reunions per establir i consensuar la dinàmica de treball i s’han prioritzat tres paràmetres; una candidatura que representi tots els territoris, que hi hagi representació de tots els sectors d’ensenyament, i sobretot, la formació d’una candidatura feminista, i per tant, que estigui altament representada per dones. Aquest darrer aspecte ha estat una prioritat, tant per la feminització del col·lectiu de treballadores del sector de l’educació, com per avançar cap a un sindicalisme feminista de facto, ja que actualment continua sent un àmbit de lluita altament masculinitzat.

Cada secretaria comptarà amb equips de treball que inclouran també el sector del lleure, de l’àmbit privat/concertat d’Ensenyament on la CGT hi té representació, i d’altres territoris com el Baix Llobregat, el Berguedà, les Terres de l’Ebre, i tots aquells que s’hi vagin sumant.

Aquest projecte no neix del no res, sinó que és la continuïtat de la intensa feina que s’està fent des de tots els sectors que conformen la CGT Ensenyament i que són fruit de la feina feta pels companys i companyes que han passat al llarg d’aquests anys pel sindicat. De fet, el nou SP reconeix, valora i agraeix la feina feta per l’anterior SP de la Federació perquè s’ha responsabilitzat a l’hora de fer aquesta transició en una situació complexa arran de la pandèmia.

Des del Secretariat Permanent de la Federació ens comprometem a abocar tota l’energia per enfortir el sindicalisme que ens caracteritza i diferencia. La CGT no som una mera corretja de transmissió del poder, ni defensors d’un clima de pau social, que ens portarà inevitablement a la derrota. La CGT creix quan sabem transmetre que la vulneració dels nostres drets no deriva d’un problema individual ni accidental, sinó d’una situació col·lectiva i sistèmica generada per decisions d’empresaris o governants que sempre posen el capital per davant de la nostra vida.

En definitiva, defensem el sindicalisme de lluita col·lectiva, victòria rere victòria fins a guanyar.

Secretariat Permanent de la Federació d’Ensenyament de la CGT de Catalunya