#lluitaInterina (i de totes) No als pressupostos generals de l’Estat: atac frontal a l’ocupació publica

denuncia_pge2017.pdfLLUITEM PELS SERVEIS PÚBLICS. Concentració dimecres 7 de juny a les 18h a la Delegació del Govern espanyol a Barcelona (Mallorca 278, Metro Diagonal i Girona)

– No a l’article 19 dels Pressupostos Generals de l’Estat i a la resta de mesures contra els treballadors i treballadors del sector públic.

– No a l’acomiadament del personal interí.

– No a la destrucció de llocs de treball del sector públic.

– No a la prohibició de la internalització de serveis.

El govern del PP vol accelerar la destrucció de llocs de treball al Sector Públic amb les mesures que ha inclòs al projecte de Pressupostos Generals de l’Estat. No prou content amb la supressió de molts llocs de treball un cop els seus titulars es van jubilant, aquestes mesures provocaran a mig termini la destrucció de més llocs de treball que fins ara serien ocupats amb personal interí i un procés de regularització que no arribarà a donar una oportunitat a la totalitat dels interins actuals, gran part d’ells amb més de sis anys d’antiguitat per la manca d’oferta pública.

Això ho fa amb la limitació de l’oferta pública d’ocupació per sota de les necessitats de reposició, la retallada de les places estructurals ocupades per personal interí que poden ser convocades amb oferta pública, la prohibició d’incorporar personal extern afectat per processos d’internalització de la gestió (com per exemple la municipalització de la gestió de l’aigua o de la neteja), la prohibició del nomenament de personal interí o temporal en places estructurals pendents de convocatòria, la limitació complementària al màxim de 8% de places interines sense garantir la consolidació de totes les existents des de fa ja anys, etc.

També ataca als drets de tots els treballadors públics en general, deixant novament en suspens parts fonamentals dels seus drets de negociació i malmetent altres drets dels treballadors quan omet la previsió pressupostària per fer front a les reclamacions d’indemnització per acomiadament del personal temporal o interí, dret sòlidament establert ja per la jurisprudència.

Tot això és a més un abús de poder destruint l’autonomia de gestió de la resta d’administracions, autonòmiques i locals, pel que fa a la tria del seu model de gestió en un moment en el qual la ciutadania està reclamant amb força la gestió directa dels serveis públics.

Per això hem redactat les esmenes urgents.

CGT Ensenyament
Federació Sanitat CGT Catalunya
Secció Sindical CGT Ajuntament de Barcelona

>>> Octavetes concentració 7 de juny:
http://cgtense.pangea.org/IMG/pdf/denuncia-pge2017.pdf

cartell_7juny_color.png

concentracio_interines_7j.jpg