Lluitem com en Inditex!

Un gran exemple també per a la lluita de les treballadores del Lleure pels nostres salaris, condicions i la internalització.

Les treballadores i treballadors d’Inditex acaben d’aconseguir un triomf històric.

Han aconseguit arrencar-li a la multinacional d’Amancio Ortega, un dels home més rics del món, una pujada salarial de més del 20%. També altres conquestes importants com l’equiparació dels diumenges als festius o complements per a sufragar despeses de guarderia, material escolar o matrícules universitàries dels seus fills i filles.

Això no ha caido del cel ni ha estat fruit de la “benevolència” d’Ortega. El Grup Inditex és conegut per mantenir en condicions de semiesclavitud a les seves treballadores en el continent asiàtic i aquí, a l’Estat espanyol, han mantingut els salaris 10 anys congelats.

Ens sona d’alguna cosa això últims a les treballadores i treballadors del Lleure? Moltíssim. És pràcticament la mateixa situació en la qual ens trobem des de fa més d’una dècada. Amb les taules salarials congelades o amb pujades de l’1% algun any.

Com ho han aconseguit les companyes d’Inditex? Molt senzill, organitzant-se i mobilitzant-se, tirant la persiana dels Zara, Bershka, Pull & Bear i altres botigues de Amancio i sortint al carrer. Així ho van fer el passat 7 de gener i així anaven a fer-ho aquest dissabte 11 de febrer, en una vaga general estatal que es preveia un èxit total.

La por a la vaga i la mobilització de la plantilla és el que li ha fet a Inditex moure fitxa i haver d’oferir unes pujades històriques. Aquestes mobilitzacions havien estat impulsades per les nostres companyes de la CGT, en contra de les direccions de CCOO i UGT que apostaven per asseure’s a negociar sense moure un dit.

Què passa en el cas del nostre sector? Que portem més de 10 anys amb aquesta política de CCOO i UGT. Taules i taules amb la patronal en les quals no s’aconsegueix res i una negativa total a impulsar la mínima mesura de lluita o vaga per a obligar-los a cedir.

Des de la CGT venim barallant per un full de ruta oposat. Per això portem mesos proposant-los a aquests sindicats que treballem en comú per a iniciar un veritable pla de lluita, amb assemblees de les i els treballadors, vagues i manifestacions.

Només posant al Lleure en “peu de guerra”, com han fet les companyes de les botigues d’Inditex, aconseguirem recuperar el poder adquisitiu perdut i salaris i condicions dignes. Solament així, la lluita per la internalització dels serveis públics en què la majoria treballem – lleure sociocultural, d’equipaments i centres cívics, vetlladoras, monitores de menjador, d’acolliment…- , podrà obrir-se camí i guanyar.

Des de la CGT Lleure volem felicitar les treballadores d’Inditex pel seu exemple de lluita i cridem a totes les treballadores del Lleure a sumar-se al crit de

Lluitem com en Inditex!

Treballadores i Treballadors CGT- Lleure