MANIFEST DE CGT A LA MANIFESTACIÓ DEL BLOC ANTICAPITALISTA DE L’1 DE MAIG A TARRAGONA

AHIR VAM SER A LA MANIFESTACIÓ UNITÀRIA DEL 1r DE MAIG A TARRAGONA
Ahir la Tarragona la Mireia Redondo de CGT Baix Penedès va llegir el manifest conjunt de CGT Tarragona, CGT Baix Penedès i CGT Baix Camp-Priorat en motiu de l’1 de maig, dia de la lluita de la classe treballadora.


Manifest CGT per a l’1 de Maig de 2016 a Tarragona

EL SEU MUR CAURÀ. I SERÀ LA NOSTRA FORÇA LA QUE EL FARÀ CAURE

Avui, 1 de Maig, dia internacional de la classe treballadora, tornem a sortir al carrer un cop més. Enguany, es compleixen 130 anys de la revolta de Haymarket, arran de la qual 5 obrers anarquistes van ser ajusticiats per reivindicar la jornada de 8 hores de treball. Avui sortim per a reivindicar la memòria de totes aquelles i aquells que han estat represaliats i han caigut en la lluita per a defensar els nostres drets i la nostra dignitat, en contra de la dominació capitalista i de l’opressió estatal. Avui és una jornada de reivindicació, un dia per a ocupar l’espai públic i fer-nos visibles. Però no és només avui que sortim al carrer, no és només avui que ens fem presents davant dels nostres enemics de classe per a fer-los saber que estem aquí, que estem juntes, que tenim capacitat de resistir, que no admetrem ser reduïdes a objectes passius d’explotació. 

No, no és només avui. Nosaltres ens organitzem i lluitem cada dia, perquè els patrons i els seus servidors es preparen de forma permanent per al conflicte, contra nosaltres, i nosaltres fem exactament el mateix. Perquè és cada dia que patim, de forma quotidiana, la precarització de les nostres condicions de treball i de vida, l’agressió contra els nostres drets laborals i socials. I és cada dia que plantem cara, mitjançant l’acció col·lectiva als carrers i als centres de treball.

Però no només plantem cara, i no només ens defensem. Ens preparem i ens organitzem per a passar a l’ofensiva, no pas per a evitar simplement les derrotes. No només per a repel·lir agressions, sinó per a anar més enllà i esfondrar el seu mur. Perquè el seu mur caurà, i serà la nostra força la que el farà caure. La força col·lectiva de la classe obrera organitzada. Avui és un bon dia per a deixar clar a tots els capitalistes del món que nosaltres, les proletàries i els proletaris de tots els països, serem els seus enterradors, farem miques el seu sistema de misèria. I de les seves runes en sortirà un nou món, que construirem des de baix, entre totes i per a totes.    

El capitalisme és la guerra, la guerra contra totes nosaltres. Avui és un bon dia per a manifestar un cop més, de forma contundent, el nostre rebuig a les agressions imperialistes contra els pobles. I volem destacar especialment la barbàrie que amenaça i colpeja les nostres germanes i germans a Rojava i a la resta del Kurdistan. Saludem el seu coratge i revindiquem la seva lluita revolucionària contra les diferents formes de feixisme a les quals s’estan enfrontant. La seva victòria serà la nostra victòria, perquè la seva lluita és la nostra, i des d’aquí honorem, públicament, als qui es troben en la primera línia de front de la mateixa.

Fem una crida solidària a acollir amb els braços oberts, com ha fet sempre el moviment obrer al llarg de la seva història, a totes aquelles i aquells que fugen de la guerra i de la misèria que els amenaça als seus països. Denunciem, concretament, les polítiques repressives que exerceixen la Unió Europea i Turquia contra les refugiades que arriben a Europa des de la Mediterrània oriental. Aquesta Europa que es presenta al món, hipòcritament, com el presumpte bressol de no se sap quina “civilització”. Aquesta Europa s’ha tret definitivament la màscara i s’ha manifestat de forma descarnada com allò que realment és, una estructura de poder que transita amb passos ben ferms cap el feixisme, per la via de les polítiques austericides i de la vulneració dels drets humans més bàsics. 

Nosaltres, tingueu-ho clar, plantarem cara al retorn del feixisme. I plantarem cara a qualsevol que intenti dividir la classe treballadora en base a criteris que tinguin a veure amb el gènere, l’orientació sexual, els orígens ètnics o nacionals de la gent que en formem part. Ho tornem a dir i ho diem ben alt: Som treballadors i treballadores, parlem totes les llengües i venim de tots els racons del món. No intenteu dividir-nos, perquè l’únic que aconseguireu és fer-nos més fortes i més forts. No hi ha lloc entre nosaltres per cap forma de racisme. Racistes, us ho tornem a repetir: Sou la vergonya de la nostra classe. Declarem, públicament, que sou els nostres enemics. 

Com també són els nostres enemics els qui ens exploten i ens vexen a nosaltres, les dones, per a fer-nos més precàries, més subalternes, més invisibles. Aquests no tenen cabuda en el nou món que construirem. Aquest nou món que portem a dins i que no vol ni esclaus ni esclavistes, ni a la feina, ni als carrers, ni a casa. L’exercici d’aquest poder també existeix, i també corromp. És un pilar de de l’actual status quo, i també el farem caure.

Les últimes paraules d’aquest manifest volem dedicar-les a totes aquelles que han patit recentment i estan patint en aquests moments la repressió per part de l’Estat. A tots aquells companys i companyes que han estat agredides, detingudes, privades de llibertat i jutjades per organitzar-se i per lluitar. A les nostres estimades que ara mateix estan patint penes de presó pel simple fet de sortir al carrer a defensar els drets de totes un dia de vaga general. Per a elles, un missatge: Mai no us deixarem soles, mai no serem lliures fins que vosaltres no estigueu lliures, aquí, amb nosaltres. Per a l’Estat i els seus òrgans repressors, un altre: Mai no ens podreu vèncer, mai no acabareu amb la nostra lluita, per molts esforços i recursos que dediqueu a intentar desactivar-la i a infondre’ns por. Totes nosaltres som llavor, llaurem i sembrem cada dia. Mai no tindreu prou herbicida per a eradicar la revolta que germina i que creix. El futur és nostre i res del que feu no podrà evitar que ho sigui.

Visca l’1 de Maig i visca la lluita de la classe treballadora

Federació Comarcal CGT Baix Camp-Priorat

Federació Comarcal CGT Baix Penedès

Federació Intercomarcal CGT Tarragona