Nosaltres ensenyem vida

Deixa de Ser Una Illa-CGT fa una crida a treballar el conflicte palestí a les aules i a participar en les mobilitzacions. El Sindicat d’Educació, Recerca i Intervenció Social de CGT al Camp de Tarragona ha destacat en un comunicat el compromís de l’educació pública amb la pau i la justícia

Aquest matí l’assemblea de Deixa de Ser Una Illa, del Sindicat d’Educació, Recerca i Intervenció Social de CGT al Camp de Tarragona, ha fet públic un comunicat en què trenquen el silenci sindical respecte als últims esdeveniments a la franja de Gaza. Davant de “la barbàrie i el genocidi en directe del poble palestí”, sostenen que no podien “romandre callades”, especialment tenint en compte les imatges d’escoles bombardejades i les morts d’infants.

Des del sindicat CGT destaquen que l’escola pública “té un compromís amb els valors de la justícia, la pau i la resolució pacífica dels conflictes”. Per aquest motiu, el sindicat fa una crida a la comunitat educativa a treballar “els orígens i la realitat quotidiana de l’ocupació i l’apartheid a Palestina”.

L’organització anarcosindicalista ha difós diversos materials i recursos educatius d’entitats com Escola de Pau, EduAlter o Lafede.cat relacionats amb la cultura de la pau perquè el professorat en pugui fer ús als centres educatius.

Per últim, des de l’organització anarcosindicalista fan una crida a participar a les campanyes de BDS (boicot, desinversions i sancions a Israel), així com a les mobilitzacions en solidaritat amb el poble palestí, especialment la d’aquest dijous a la Ràpita (davant de l’Ajuntament, 19h) i la d’aquest dissabte a Reus (Mercat Central, 18h).

Deixa de Ser Una Illa – CGT Educació, Recerca i Intervenció Social de CGT Baix Camp-Priorat