Per què organitzar-nos en seccions sindicals a les escoles i instituts? FAQs

QUÈ ÉS UNA SECCIÓ SINDICAL?

Doncs una cosa ben senzilla i més vella que la nana.

Una secció Sindical és el fonament de l’autoorganització i col·laboració de les persones a la feina: és l’assemblea estable dels treballadors i treballadores d’un sindicat al lloc de treball.

Una vegada autoorganitzats tindrem autonomia d’actuació.

I PER QUÈ AFILIAR-NOS A UN SINDICAT?

Doncs perquè els sindicats són organitzacions estables. De manera recíproca vosaltres establireu vincles de solidaritat amb la resta del sindicat i a la inversa.

I LES ASSEMBLEES DE CENTRE?

També són molt vàlides, però la realitat és que costa que funcionen i no són gens estables. Seria òptim que fossin compostes per tots els treballadors de cada centre i que aquests fossin afiliats als respectius sindicats organitzats alhora en seccions sindicals. A més, el Dire i els seus afins hi poden «treure el cap» per inhibir-hi la participació real.

TENIM MOLTS EVENTUALS I INTERINS. LA DIRECCIÓ NO PRENDRÀ REPRESÀLIES?

La Secció Sindical és interna dels i les treballadores. La Direcció no n’ha de fer res al respecte.

Només quan ens interessi comunicarem via registre d’Entrada als Departaments de Treball i Educació de la Generalitat [Ajuntament si és municipal] amb un únic Delegat públic com a interlocutor (també ens pot interessar que d’altres noms hi constin com a càrrecs de la mateixa perquè siguin a l’empar de la Llei Orgànica de Llibertat Sindical) la constitució de la Secció Sindical. També via Registre d’Entrada al centre de treball [ATENCIÓ, si és un centre privat aquesta comunicació es farà per Burofax].

Evidentment en aquesta comunicació no ha d’haver el nom de cap persona eventual o interina, sinó les «millor protegides contractualment».

A més, el «no saber» quanta gent hi ha al darrera neguiteja molt als Directors.

I QUÈ PASSA?

Doncs que només saber que tenen un sindicat a dins inhibeix en gran mesura les potencials conductes tiranes de les Direccions.

Una Secció Sindical no són com aquells Delegats alliberats que sol circulen de centre en centre, com comercials, sinó treballadores i treballadors a la trinxera estant, implicats i organitzats que en qualsevol moment poden muntar una Concentració amb banderes atiant les vergonyes més fosques, fins llavors impunes. Sempre amb el suport solidari de la resta de companys i companyes del sindicat que treballen en altres sectors.

I QUÈ PODEM FER?

Això ho decidiu vosaltres. És la vostra autonomia:

  • Recollir les vostres demandes.
  • Fer-les arribar a Direcció oralment i per escrit. També a la Generalitat o l’organisme gestor corresponent.
  • Demanar reunions amb Direcció per fer-los arribar les vostres reivindicacions i negociar-les (horaris, instal·lacions, prevenció de riscos, renovació dels i les treballadores per anul·lar el Decret de Plantilles i direccions…).
  • Realitzar les Denúncies que considereu.
  • Informar els i les treballadores del centre, a les famílies, a la població.

RECORDEU QUE NO SOU REPRESENTANTS ELECTES DE NINGÚ SINÓ QUE US REPRESENTEU A VOSALTRES MATEIXES I MATEIXOS.

QUE SEMPRE TINDREU EL SUPORT DEL LA RESTA DE COMPANYES I COMPANYS DEL SINDICAT.

IMAGINACIÓ ASSEMBLEÀRIA AL PODER !!

MÉS DUBTES?

Veniu al local i us ho acabem d’explicar:

Ronda d’Orient, 6 ; Mollet del Vallès.

(Davant de l’estació de tren Mollet-Sant Fost)