Presentació Plataforma per una Escola Pública a Granollers

Dijous 28 d’abril a les 18h a a la Porxada de Granollers.
Des de diferents entitats, sindicats, colectius de mestres i professorat,Casal del mestre de Granollers…es va veure la necessitat d’endegar i organitzar una plataforma en Defensa “Per una escola pública de Qualitat” No a la segregació escolar.

Davant d’això es fa la presentació de la Plataforma AQUEST DIJOUS 28 D’ABRIL A LES 18 H A LA PORXADA DE GRANOLLERS

MANIFEST Plataforma en Defensa de l’Escola Pública

ACTE en DEFENSA de l’ESCOLA PÚBLICA:
28 D’ABRIL 2016 – PORXADA – 18 HORES

Davant de l’agreujament de les diverses problemàtiques que es donen a l’escola pública, i en general a l’educació, reflectides totes elles en la segregació escolar, la qual a Granollers pren notable importància, un conjunt de col·lectius, associacions, grups i sindicats, hem decidit convocar aquest acte per visualitzar el malestar que existeix en la Comunitat Educativa, així com el desig de donar respostes i de lluitar per una ESCOLA PÚBLICA ÚNICA, CATALANA, LAICA, INCLUSIVA, COEDUCADORA, GRATUÏTA I EQUITATIVA.

Volem fer públic i denunciar que les administracions autonòmica i local, lluny d’actuar enèrgicament per pal·liar aquesta situació, implanten mesures que només fan que agreujar-la:

. Des de fa uns anys, el conjunt de retallades ha posat les escoles en una situació molt precària, amb mancances greus de recursos i de plantilla.

. La segregació escolar a Granollers s’ha convertit en una guetització. Es dóna una gran diferenciació respecte del tipus d’alumnat que acullen les diferents escoles, especialment comparant pública / privada concertada.

. El tancament de línies de P3. A Granollers, aquest curs ja s’ha donat el tancament encobert d’una línea de P3. Malgrat parlen de mantenir-les en un futur pròxim, tenim massificació als P3 de centres públics mentre en algunes escoles concertades no arriben ni a 20.

. L’inici de la privatització de la Formació Professional. A Granollers, l’ajuntament ha acordat amb la Universitat de Vic, de gestió privada, l’oferta de diversos graus i cicles pel curs 16-17, amb taxes escandaloses, renunciant així a ampliar l’oferta pública de l’FP.

És per això que aquells col·lectius hem decidit constituir-nos com a PLATAFORMA en DEFENSA de l’ESCOLA PÚBLICA, per iniciar un seguit d’actes reivindicatius. Fem una crida oberta a totes les persones, entitats, organitzacions i col·lectius a sumar-s’hi i implicar-s’hi.

PER UNA ESCOLA PÚBLICA DE QUALITAT:
CONTRA LA SEGREGACIÓ ESCOLAR!
CAP TANCAMENT DE GRUPS A LA PÚBLICA!
Plataforma en Defensa de l’Escola Pública

plataforma_granollers.png