Professorat i alumnat de l’EASD Pau Gargallo es concentra davant del Dept. d’Ensenyament

El proppassat dimarts dia 19 de març, alumnat i professorat de l’EASD Pau Gargallo de Badalona van realitzar una concentració amb activitats davant de la seu del Departament d’Ensenyament a Via Augusta, en protesta pel tancament d’aules de l’escola i la possible supressió de línies de batxillerat artístic del seu centre. Es va presentar al registre d’entrada el següent escrit amb les seves demandes:

A l’atenció del Senyor Josep Bargalló Valls, Conseller d’Educació

Els alumnes i professors de l’Escola d’Art i Disseny Pau Gargallo, de Badalona volem manifestar, amb aquest document, el nostre total desacord amb el possible tancament de línies de Batxillerat Artístic, així com de cicles d’Escultura i Ceràmica.

Opinem que les sobtades mesures de tancar aules-taller tot al·legant raons de normativa i seguretat, no ha millorat la qualitat dels nostres estudis; ans al contrari, els alumnes es veuen obligats a donar classe en condicions absurdes i en espais inadequats.

D’altra banda, manifestem que l’alternativa de reduir la nostra oferta de Batxillerats Artístics de tres a una línia, per tal de poder descongestionar els espais, és totalment injusta i errònia, pel l’afectació que això pot provocar en els nostres Cicles Superiors, i perquè està fora de tot dubte la bona demanda que cada any tenen els nostres Batxillerats, la qual sempre sobrepassa la nostra oferta.

Volem denunciar que les inversions a la nostra escola durant els últims 30 anys han sigut menys que testimonials i que cal una inversió, en infraestructures i espais, adient a la nostra oferta educativa.

Per tant, EXIGIM….

DEIXAR DE DESESTAVILITZAR EL NOSTRE DIA A DIA AMB NOTICIES I RUMORS SOBRE TANCAMENTS I ATENDRE LES SEGÜENTS DEMANDES:

1.- NO TANCAR CAP LÍNIA DE BATXILLERAT ARTÍSTIC.

2.- NO TANCAR CAP CICLE SUPERIOR D’ESCULTURA NI CERÀMICA.

3.- PERMETRE ACABAR EL CURS 18-19 EN ELS ESPAIS QUE ES VAN TANCAR.

4.- AMPLIAR I IMPLEMENTAR PER AL CURS19-20 ESPAIS ADIENTS PER ALS DEPARTAMENTS AFECTATS PEL TANCAMENT D’AULES (ESCULTURA I ANIMACIÓ).