La UAB comença el curs amb professorat substitut sense contracte

CGT profes set2023

Com a mínim una part important del professorat substitut comença el curs sense contracte. Després de denunciar la situació d’incertesa de bona part del professorat més precari, la UAB ha donat d’alta a la seguretat social totes les persones que aquest curs passen a ser substitutes i que ja tenien extingit el seu anterior contracte d’associat.

L’alta a la seguretat social no ha vingut acompanyada de la signatura del contracte i a hores d’ara centenars de professors i professores substitutes encara no l’han signat.

El professorat afectat ha sol·licitat informació i des dels respectius Departaments se’ls ha informat de les assignatures i càrrega docent per aquest curs 2023-24 però sense formalitzar-ho en cap contracte. Aquesta situació genera incertesa en relació a les condicions laborals del professorat per aquest curs.

Bona part del professorat associat que ara passa a substitut ho compagina amb una altra feina fora la universitat. Això suposa una dificultat afegida: compaginar horaris que encara no estan del tot definits, impossibilitat de sol·licitar la compatibilitat en cas que l’altra feina ho requereixi i, en definitiva, poder organitzar la vida laboral d’una manera digna. I

niciar el curs sense contracte és una mostra de l’explotació laboral existent a la UAB. És una forma de maltractament al professorat i una expulsió del món acadèmic de persones que en alguns casos tenen una llarga trajectòria dins la universitat. També és una falta de consideració envers l’alumnat i la qualitat docent.

Per tot plegat, fem una crida a l’organització contra la precarietat laboral. Si l’explotació no és normal, fem que aquest curs tampoc ho sigui!

Logo CGT UABSecció Sindical de la CGT UAB
https://cgtuab.wordpress.com/
twitter @cgt_uab
facebook @CGTUAB