Vaga 22 Març, Prou precarietat a la Universitat!

Vaga universitats 22mar2023

El proper dimecres 22 de març, la CGT i la Plataforma d’Associats de la UAB hem convocat vaga a tot el Personal Docent i Investigador d’aquesta universitat. Els motius d’aquesta vaga són la precarietat estructural de la Universitat Autònoma de Barcelona, especialment en el col·lectiu del professorat associat. No només això, la LOSU aprofundeix en la mercantilització de la Universitat, no garanteix l’estabilització de tot el PDI i, per tant, no assegura una educació de qualitat si es manté el professorat en la precarietat.

La gota que ha fet vessar el vas ha estat la recent aprovació de la LOSU, que, lluny d’arreglar la situació del professorat associat en frau de llei, en legalitza la precarietat, reduint potencial docent i salari del professorat associat, i fent-los “indefinits” justificant l’acomiadament objectiu per canvis en el pla docent. Com ja hem vist en els darrers intents de modificació del Model de Dedicació Acadèmica, punta de llança del què serà la LOSU, l’objectiu és estabilitzar professorat sobrecarregant la plantilla permanent, a costa d’acomiadaments massius de professorat associat (veure article “Mitges veritats, ocultacions i xantatges en el canvi del Model de Dedicació Acadèmica de la UAB“).

Davant d’aquesta situació, la posició de la CGT no ha canviat. Exigim l’estabilització de tot el professorat associat en frau de llei en figures equivalents a temps complet. Per això, emplacem a l’equip de govern a aplicar la nostra proposta, un pla de regularització del professorat associat.

Per tots aquests motius, per una universitat pública, de qualitat, i al servei de la classe treballadora, el 22 de març, anem a la VAGA!