26F Vaga TEEI

La CGT Ensenyament i la Plataforma d’@InterinesTeei convoquem el 26F la 1a vaga de TEEI

Reclamem:

🔴 Aturada de les oposicions
🔴 Consolidació de les treballadores en abús de temporalitat
🔴 Una TEEI per cada grup de P3

Fem una crida a la solidaritat amb la lluita de les treballadores TEEI

Us demanem fer difusió als vostres contactes i participar a les concentracions, amb mesures de seguretat COVID-19:

  • A les 9h a la plaça Francisco Tomàs i Valiente, davant els Jutjats de Mataró. Com arribar-hi: Bus (E 11.1) que deixa a 3 min. dels jutjats de Mataró i surt de Plaça Catalunya. Targeta T-Familiar 3 zones 8 viatges 27€ (Es compra al metro) Tren RENFE R1 MAÇANET- Massanes, R1 Blanes
  • A les 12h a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Les reclamacions d’aquesta convocatòria de vaga són:

  • Que cap de les 883 TEEI que treballen a les escoles públiques de Catalunya des del curs 2004-05 es quedi al carrer, acomiadada indirectament per un procés selectiu eliminatori que arriba 15 anys tard, segons el mateix Estatut Bàsic de l’Empleat Públic. A més, es tracta d’un concurs-oposició amb una oferta de places molt inferior a la necessitat estructural del sistema educatiu.
  • La paralització definitiva d’aquestes oposicions i garanties de consolidació per a les treballadores públiques en abús de temporalitat, un frau de llei segons la Directiva europea 1999/70.
  • L’augment de plantilla per part del Departament d’Educació, de manera que a cada aula d’educació infantil de P3 li correspongui una treballadora TEEI.

RECORDA!

La vaga de les TEEIs està convocada legalment al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per al divendres 26 de febrer de 2021. A nivell retributiu, només es descompta la nòmina d’aquell dia. No us cregueu les “fake news” que corren per intentar dissuadir que es secundi la vaga, la informació que si una vaga es fa en divendres, es descompta tot el cap de setmana, ÉS FALSA!

La vaga és un dret regulat tant a la Constitució com a l’Estatut dels Treballadors. NINGÚ pot impedir que l’exerceixis. Si detectes alguna vulneració, poseu-vos en contacte amb el sindicat i ho denunciarem.

Comunicat

La Plataforma d’Interines TEEI i la CGT d’Ensenyament convoquem la primera vaga de tècniques especialistes en educació infantil (TEEI) de les escoles públiques de Catalunya: divendres 26 de febrer de 2021.

Fem una crida a mestres, a la comunitat educativa i a interins i interines de les diferents administracions públiques a donar suport a aquesta lluita. I a acompanyar-nos si podeu el mateix dia al Jutjat Social de Mataró. On es durà a terme el primer dels judicis en què les TEEI denunciem l’abús de temporalitat que patim per part del Departament d’Educació.

El col·lectiu de TEEI treballem a les aules d’infantil de P3 amb places d’interinatge, és a dir temporals, des del curs 2004-05. Durant aquests més de 15 anys no s’ha fet absolutament res per consolidar-nos com a treballadores públiques, contradient l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic.

Ara, un procés selectiu en forma de concurs-oposició eliminatori, que arriba molt tard, ens pot condemnar a la precarietat i a l’atur. Exigim la paralització d’aquests acomiadaments encoberts i que el Departament d’Educació negociï un acord per garantir la nostra estabilitat com a treballadores públiques, ja que hem demostrat amb escreix la nostra vàlua i professionalitat.

La resolució EDU/1562/2020 de l’1 de juliol de 2020, de convocatòria de 756 places té una oferta molt inferior a la necessitat estructural del sistema educatiu. Actualment som 883 TEEI treballant per al Departament d’Educació, però només s’han convocat 756 places. La necessitat del sistema educatiu és de 1.800 places, ja que no s’estan cobrint les necessitats de les aules de P3 de les escoles públiques catalanes.

Hem manifestat en reiterades ocasions al Departament el nostre desacord amb aquest fals procés d’estabilització, que no garanteix que les TEEI puguem consolidar el nostre lloc de treball. El Departament ha fet cas omís i ha seguit tramitant la convocatòria i posant en risc a tot el personal TEEI de les escoles públiques catalanes. Aquesta decisió contradiu la Directiva Europea 1999/70/CE i la sentència del TJUE del 19 de Març. En què es deixa ben clar que qualsevol abús en la contractació temporal successiva ha de ser sancionat perquè aquesta no es torni a produir. Ens imaginem que el Departament d’Educació hagi de destinar milers d’euros a indemnitzar a totes les TEEI que estan en frau de llei?

Estem lluitant contra aquesta injustícia a través de diferents vies. La primera, constituint-nos com Plataforma amb el suport de CGT, per fer valdre els nostres drets laborals i presentar recurs en contra la convocatòria d’oposicions, que ha estat desestimada per part del Departament d’Educació i elevada al Contenciós. La segona, mantenint reunions amb el Departament, i amb sindicats majoritaris que crèiem que ens representaven, però desgraciadament no van ser gens fructuoses. La tercera amb els diferents Grups Parlamentaris fins que va sorgir la Proposició de Llei de l’estabilització de les treballadores i els treballadors del sector públic català del SP CUP-CC, encapçalada pel diputat Vidal Aragonés. I la més reivindicativa de totes, la convocatòria de les mobilitzacions a la plaça Sant Jaume, davant del Parlament, a la seu central del Departament d’Educació i als diferents serveis territorials.

Finalment, la via judicial contra l’abús de temporalitat ens porta a convocar una vaga el dia 26 de febrer. Donarem suport a les companyes que aquell dia tenen un judici, amb l’objectiu que es reconegui l’abús de temporalitat que les TEEI hem patit tots aquests anys. Així com les conseqüències que es deriven de la incertesa provocada per la inestabilitat laboral.

Per tot això, les TEEI fem aquesta convocatòria de vaga. Perquè diem PROU a l’abús que l’administració pública està cometent amb nosaltres. No només en l’àmbit contractual, sinó en la manca de reconeixement de les TEEI en el claustre de les escoles per part del Departament d’Educació. Nosaltres també eduquem els infants, les TEEI no som Personal d’Administració i Serveis, som Personal d’Atenció Educativa! I com a tal, ens mereixem el reconeixement que tant ens hem guanyat durant tots aquests anys! Som membres actius d’una comunitat educativa que aposta per la inclusió de tots els infants, però que en canvi discrimina a les treballadores i treballadors públics. Cal eixamplar la visió i valorar el personal que fa que l’engranatge escolar segueixi dia a dia sense deixar cap alumne enrere.

Per la dignificació de la nostra tasca: LES TEEI DIEM PROU!

CAP TEEI AL CARRER! LES QUE HI SOM ENS QUEDEM!

UNA TEEI PER CADA AULA DE P3!

Correu: plataformainterinesteei@gmail.com

Twitter: @interinesteei

#JoFaigVagaTEEI #26FVagaTEEI #CapTEEIAlCarrer #LesQueHiSomEnsQuedem