26F Vaga TEEI

La CGT Ensenyament i la Plataforma d’@InterinesTeei convoquem el 26F la 1a vaga de TEEI

Reclamem:

馃敶 Aturada de les oposicions
馃敶 Consolidaci贸 de les treballadores en ab煤s de temporalitat
馃敶 Una TEEI per cada grup de P3

Fem una crida a la solidaritat amb la lluita de les treballadores TEEI

Us demanem fer difusi贸 als vostres contactes i participar a les concentracions, amb mesures de seguretat COVID-19:

  • A les 9h a la pla莽a Francisco Tom脿s i Valiente, davant els Jutjats de Matar贸. Com arribar-hi: Bus (E 11.1) que deixa a 3 min. dels jutjats de Matar贸 i surt de Pla莽a Catalunya. Targeta T-Familiar 3 zones 8 viatges 27鈧 (Es compra al metro) Tren RENFE R1 MA脟ANET- Massanes, R1 Blanes
  • A les 12h a la pla莽a Sant Jaume de Barcelona.

Les reclamacions d鈥檃questa convocat貌ria de vaga s贸n:

  • Que cap de les 883 TEEI que treballen a les escoles p煤bliques de Catalunya des del curs 2004-05 es quedi al carrer, acomiadada indirectament per un proc茅s selectiu eliminatori que arriba 15 anys tard, segons el mateix Estatut B脿sic de l鈥橢mpleat P煤blic. A m茅s, es tracta d鈥檜n concurs-oposici贸 amb una oferta de places molt inferior a la necessitat estructural del sistema educatiu.
  • La paralitzaci贸 definitiva d鈥檃questes oposicions i garanties de consolidaci贸 per a les treballadores p煤bliques en ab煤s de temporalitat, un frau de llei segons la Directiva europea 1999/70.
  • L鈥檃ugment de plantilla per part del Departament d鈥橢ducaci贸, de manera que a cada aula d鈥檈ducaci贸 infantil de P3 li correspongui una treballadora TEEI.

RECORDA!

La vaga de les TEEIs est脿 convocada legalment al Departament de Treball, Afers Socials i Fam铆lies per al divendres 26 de febrer de 2021. A nivell retributiu, nom茅s es descompta la n貌mina d’aquell dia. No us cregueu les “fake news” que corren per intentar dissuadir que es secundi la vaga, la informaci贸 que si una vaga es fa en divendres, es descompta tot el cap de setmana, 脡S FALSA!

La vaga 茅s un dret regulat tant a la Constituci贸 com a l’Estatut dels Treballadors. NING脷 pot impedir que l’exerceixis. Si detectes alguna vulneraci贸, poseu-vos en contacte amb el sindicat i ho denunciarem.

Comunicat

La Plataforma d’Interines TEEI i la CGT d鈥橢nsenyament convoquem la primera vaga de t猫cniques especialistes en educaci贸 infantil (TEEI) de les escoles p煤bliques de Catalunya: divendres 26 de febrer de 2021.

Fem una crida a mestres, a la comunitat educativa i a interins i interines de les diferents administracions p煤bliques a donar suport a aquesta lluita. I a acompanyar-nos si podeu el mateix dia al Jutjat Social de Matar贸. On es dur脿 a terme el primer dels judicis en qu猫 les TEEI denunciem l鈥檃b煤s de temporalitat que patim per part del Departament d鈥橢ducaci贸.

El col路lectiu de TEEI treballem a les aules d鈥檌nfantil de P3 amb places d鈥檌nterinatge, 茅s a dir temporals, des del curs 2004-05. Durant aquests m茅s de 15 anys no s鈥檋a fet absolutament res per consolidar-nos com a treballadores p煤bliques, contradient l鈥橢statut B脿sic de l鈥橢mpleat P煤blic.

Ara, un proc茅s selectiu en forma de concurs-oposici贸 eliminatori, que arriba molt tard, ens pot condemnar a la precarietat i a l鈥檃tur. Exigim la paralitzaci贸 d鈥檃quests acomiadaments encoberts i que el Departament d鈥橢ducaci贸 negoci茂 un acord per garantir la nostra estabilitat com a treballadores p煤bliques, ja que hem demostrat amb escreix la nostra v脿lua i professionalitat.

La resoluci贸 EDU/1562/2020 de l鈥1 de juliol de 2020, de convocat貌ria de 756 places t茅 una oferta molt inferior a la necessitat estructural del sistema educatiu. Actualment som 883 TEEI treballant per al Departament d’Educaci贸, per貌 nom茅s s’han convocat 756 places. La necessitat del sistema educatiu 茅s de 1.800 places, ja que no s鈥檈stan cobrint les necessitats de les aules de P3 de les escoles p煤bliques catalanes.

Hem manifestat en reiterades ocasions al Departament el nostre desacord amb aquest fals proc茅s d’estabilitzaci贸, que no garanteix que les TEEI puguem consolidar el nostre lloc de treball. El Departament ha fet cas om铆s i ha seguit tramitant la convocat貌ria i posant en risc a tot el personal TEEI de les escoles p煤bliques catalanes. Aquesta decisi贸 contradiu la Directiva Europea 1999/70/CE i la sent猫ncia del TJUE del 19 de Mar莽. En qu猫 es deixa ben clar que qualsevol ab煤s en la contractaci贸 temporal successiva ha de ser sancionat perqu猫 aquesta no es torni a produir. Ens imaginem que el Departament d’Educaci贸 hagi de destinar milers d’euros a indemnitzar a totes les TEEI que estan en frau de llei?

Estem lluitant contra aquesta injust铆cia a trav茅s de diferents vies. La primera, constituint-nos com Plataforma amb el suport de CGT, per fer valdre els nostres drets laborals i presentar recurs en contra la convocat貌ria d’oposicions, que ha estat desestimada per part del Departament d鈥橢ducaci贸 i elevada al Contenci贸s. La segona, mantenint reunions amb el Departament, i amb sindicats majoritaris que cr猫iem que ens representaven, per貌 desgraciadament no van ser gens fructuoses. La tercera amb els diferents Grups Parlamentaris fins que va sorgir la Proposici贸 de Llei de l’estabilitzaci贸 de les treballadores i els treballadors del sector p煤blic catal脿 del SP CUP-CC, encap莽alada pel diputat Vidal Aragon茅s. I la m茅s reivindicativa de totes, la convocat貌ria de les mobilitzacions a la pla莽a Sant Jaume, davant del Parlament, a la seu central del Departament d鈥橢ducaci贸 i als diferents serveis territorials.

Finalment, la via judicial contra l鈥檃b煤s de temporalitat ens porta a convocar una vaga el dia 26 de febrer. Donarem suport a les companyes que aquell dia tenen un judici, amb l鈥檕bjectiu que es reconegui l’ab煤s de temporalitat que les TEEI hem patit tots aquests anys. Aix铆 com les conseq眉猫ncies que es deriven de la incertesa provocada per la inestabilitat laboral.

Per tot aix貌, les TEEI fem aquesta convocat貌ria de vaga. Perqu猫 diem PROU a l鈥檃b煤s que l鈥檃dministraci贸 p煤blica est脿 cometent amb nosaltres. No nom茅s en l鈥櫭爉bit contractual, sin贸 en la manca de reconeixement de les TEEI en el claustre de les escoles per part del Departament d’Educaci贸. Nosaltres tamb茅 eduquem els infants, les TEEI no som Personal d鈥橝dministraci贸 i Serveis, som Personal d鈥橝tenci贸 Educativa! I com a tal, ens mereixem el reconeixement que tant ens hem guanyat durant tots aquests anys! Som membres actius d鈥檜na comunitat educativa que aposta per la inclusi贸 de tots els infants, per貌 que en canvi discrimina a les treballadores i treballadors p煤blics. Cal eixamplar la visi贸 i valorar el personal que fa que l鈥檈ngranatge escolar segueixi dia a dia sense deixar cap alumne enrere.

Per la dignificaci贸 de la nostra tasca: LES TEEI DIEM PROU!

CAP TEEI AL CARRER! LES QUE HI SOM ENS QUEDEM!

UNA TEEI PER CADA AULA DE P3!

Correu: plataformainterinesteei@gmail.com

Twitter: @interinesteei

#JoFaigVagaTEEI #26FVagaTEEI #CapTEEIAlCarrer #LesQueHiSomEnsQuedem