28 d’octubre, la vaga que marca el camí

Comunicat conjunt de la Federació d’Ensenyament de Catalunya i el Sindicat d’Administració Pública de Barcelona

Vaga Interines i sector públic, 28 octubre 2021

El dijous 28 d’octubre els carrers de moltes ciutats de Catalunya s’han omplert de treballadores per fer un clam en contra de l’abús de temporalitat i per la fixesa del personal interí i temporal de tots els sectors de l’administració pública. Aquesta mobilització ha estat possible gràcies a la vaga convocada per la Taula Sindical Unitària de Catalunya, formada per la CGT, CNT, IAC, SO, COS, i CO.BAS), una resposta contundent per demanar la paralització de l’Icetazo, l’enèsima traïció a la classe treballadora perpetrada pel govern socialdemòcrata de PSOE i Podemos pactada amb els sindicats grocs, CCOO, UGT i el CSIF. Una traïció que es materialitza en l’ERO encobert més gran de la història.

Al dia 28 hem comprovat que hi ha una forma d’organitzar-se, i que malgrat l’esquirolatge actiu dels “sindicats” pactistes, el silenciament mediàtic i el joc brut, ningú no ha pogut aturar que el crit “Les que hi som, ens quedem!” s’escoltés arreu del territori, tant a Catalunya com al conjunt de l’Estat.

Tota aquesta lluita prèvia ha acabat cristal·litzant en l’èxit d’aquesta jornada, amb una mobilització del sector sense precedents recents, malgrat uns serveis mínims abusius. La manifestació unitària de Barcelona ens torna a nivells de mobilització sindical que no es veia des de l’època de les vagues generals del 2012, amb la diferència que aquest cop, CCOO i UGT hi estaven en contra. Igualment ha passat a la resta del territori de Catalunya, llocs com Manresa, Tarragona, LLeida, la CGT s’ha postulat com a eina com una útil de la classe treballadora. El sindicalisme combatiu, doncs, representa cada cop més una alternativa a uns sindicats majoritaris en clara decadència.

Finalment, volem agrair el suport que des d’altres sectors i sindicats de la CGT s’ha donat a la lluita, encara incipient, de les interines una mostra de la solidaritat de classe i suport mutu que ens omple d’orgull i ens anima a seguir endavant en la defensa del sector públic. No per defensar uns serveis públics al servei d’un Estat repressor, sinó com a primer pas per avançar cap a una administració realment emancipadora, autogestionada i al servei de la classe treballadora. 

En definitiva. Aquesta vaga ha marcat un punt d’inflexió, però no ens podem quedar aquí. Ens mostra el camí a seguir contra un decret que podria deixar a l’atur moltíssimes companyes i que és un pas més en la precarització dels serveis. Això no ha fet res més que començar, i com sempre, ens trobaran dempeus. 

Les que hi som, ens quedem!

Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya
Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya
https://www.cgtensenyament.cat
@CGTEnsenyament

Sindicat d'Administració Pública de BarcelonaSindicat d’Administració Pública de Barcelona
https://cgt-sapb.cat/
https://twitter.com/@sapbcgt

http://t.me/cgtsapb