28F Mobilització unitària. Cap tancament a la pública! Reducció de ràtios!

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) convoca mobilització unitària en defensa de l’ensenyament públic. Diumenge 28 de febrer a les 11.30h a plaça Sant Jaume (Barcelona).

Cap tancament de línies públiques, contra la massificació a secundària, reduïm les ràtios!

Adhereix-te!!

MANIFEST EN DEFENSA DE L’ESCOLA PÚBLICA

Cap tancament d’aules i reducció de ràtios

En els darrers cursos s’han tancat línies i centres d’educació pública a Catalunya alhora que s’han posat en evidència mancances de manteniment i d’adequació d’espais i una falta greu d’inversions per substituir barracons i espais poc dignes per a l’educació pública a l’Europa del segle XXI.

Aquestes inversions en centres i equipaments han de ser una prioritat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, com a administració competent en la matèria, però el pressupost en educació pública a Catalunya es manté retallat en xifres per sota de les de l’any 2010. Uns fets que hem de sumar a un altre de no pas menys importància: el pic demogràfic de moltes poblacions comportarà la necessitat de creació de noves línies a secundària.

L’aplicació de mesures restrictives realitzades des del Departament d’Ensenyament, justificades en el marc sociopolític de la crisi, estan contribuint a empitjorar la situació de l’escola pública, ja que la gairebé totalitat d’aquestes mesures afecten els centres públics.

Hi ha altres elements essencials lligats a la preservació de la qualitat educativa: el nombre d’alumnes per aula i el desviament d’alumnat a la privada concertada. L’increment de les ràtios als centres (permès per Reial Decret fins a 30 alumnes a primària, per exemple) comporta la massificació de moltes aules, amb conseqüències pedagògiques negatives alhora que dificulta el manteniment de línies. Les decisions del Departament que plantegen reduir grups abans del procés de preinscripció només a l’escola pública comporten desigualtat i manca d’equitat.

La defensa de l’educació pública precisa del suport de tota la comunitat educativa, dels moviments socials i dels governs locals i ajuntaments, única combinació que ha aconseguit frenar en algunes poblacions la pèrdua de línies públiques previstes pel Departament.

És per tot això que des del MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa), demanem al Govern de la Generalitat que adopti els següents compromisos:

1.- Manteniment de totes les línies a la preinscripció.

2.- Reducció de ràtios per garantir el manteniment de grups i la millora de la qualitat educativa.

3.- Pla calendaritzat urgent de millores dels edificis i equipaments dels centres educatius públics.

4.- Pla calendaritzat de construcció de centres públics que garanteixi una oferta de places públiques suficient per a tot l’alumnat, amb especial atenció a la formació professional i contínua.

5.- Suprimir els concerts a les escoles d’elit i que segreguen per sexe.

6.- Instar el Govern de la Generalitat a obrir un veritable procés, obert i participatiu de tota la comunitat educativa per consensuar l’educació que volem.

Així mateix emplacem a tots els grups parlamentaris i grups municipals de Catalunya a que presentin mocions en contra del tancament d’aules, per la reducció de ràtios i per les construccions dels centres públics que garanteixin una oferta de places publiques suficient a tots els municipis.

PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA, LAICA, DEMOCRÀTICA, INCLUSIVA, COEDUCADORA I EN CATALÀ.

Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) – Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) – Associació de Mestres Rosa Sensat (AMRS) – Catalunya Laïca – Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes d’Educació Secundària (FAPAES) – Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC) – Federació d’Educació de CCOO – Federació d’Ensenyament de CGT- Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC) – Federació d’Ensenyament FETE-UGT – Sindicat d’Estudiants (SE) – Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) – USTEC-STEs (IAC)

Si estàs d’acord, adhereix-te!!

muce_28f_2_.jpg