28G I Trobada de Precàries a la UPF

Dimarts, 28 de gener de 2020, a les 14:00 a l’espai de l’Àgora del Campus de la Ciutadella (el pati entre les portes dels edificis 40 i 20, sobre l’auditori).

convocatoria_precaries_upf.pdfPrecàries UPF. La universitat, entesa com un servei públic i de qualitat, està innegablement en una situació crítica: la mercantilització del sistema universitari després d’una dècada de retallades i polítiques neoliberals ha comportat l’elitització i la privatització de la universitat pública catalana; actualment amb una clara prioritat en la reproducció d’actituds i no en la producció de coneixements.

La conseqüència principal de l’increment sostingut de taxes ha estat l’expulsió de la universitat de moltes estudiants en els darrers anys. L’entrada d’empreses i capital privat al sistema universitari ha fet que aquest segueixi cada cop més una lògica empresarial on la prioritat són els beneficis i no pas la qualitat de l’ensenyament. Mentrestant, la desinversió pública i la manca de pressupost ens està fent viure situacions intolerables com la precarietat de les treballadores a la universitat i l’explotació sistèmica causada per la manca d’ampliació de les plantilles, els contractes temporals, la contractació fraudulenta o l’externalització de serveis. Així mateix, la flexibilització i l’empitjorament de moltes de les nostres condicions laborals han causat que fins i tot els llocs de treball més segurs, com els del funcionariat, es vegin precaritzats en haver d’assumir més feina en una universitat que de mica en mica mostra les seves mancances.

Han estat uns anys durs per les universitats públiques catalanes. Ja és hora de canviar de cicle i iniciar una nova etapa. Tots els col·lectius de la comunitat universitària, així com tota la societat, tenim molt a guanyar si ens unim i diem prou. Unides, juntes, les estudiants, PAS, PSR PDI i tota la resta de treballadores a la universitat podem fer front comú per revertir aquesta situació i recuperar un model d’universitat pública, gratuïta i de qualitat.

Per això, us emplacem el proper dimarts, 28 de gener de 2020, a les 14:00 a l’espai de l’Àgora del Campus de la Ciutadella (el pati entre les portes dels edificis 40 i 20, sobre l’auditori) per fer una primera trobada d’un espai transversal d’acció i discussió sobre la nostra universitat.

Cartell PDF

upf_28.png