3F Les escoles públiques de persones adultes protesten per incompliments de la Conselleria

Mesa de l’Educació Pública de persones adultes

Divendres 3 de febrer 11h. davant el Palau de la Generalitat es concentrarà representants de mestres de les escoles de persones adultes de Catalunya. Faran entrega d’un escrit en el que reclamen engegar un procés de debat sobre l’ensenyament d’adults a Catalunya que permeti un nou impulsa l’educació de Persones adultes i protesten per l’incompliment de la Conselleria dels compromisos referent als recursos necessaris per implementar el nou finançament de programes amb Fons Social Europeus. Després, els representants de les escoles d’adults de Catalunya aniran a registrar la carta al Parlament de Catalunya.

La Mesa de l’educació pública de Persones Adultes de Catalunya constatem que és urgent una revisió dels actuals continguts i recursos per atendre les noves necessitats socials de la població. En aquest sentit es va dirigir a la Conselleria i també a la comissió d’ensenyament del Parlament de Catalunya. Amb la comissió del parlament es va reunir el mes de desembre per que engegués aquest debat i per a que fessin les gestions necessàries davant la Conselleria per que atengués les nostres demandes referides al nou finançament europeu.

Unes dades sobre el nou finançament europeu. Per sorpresa el passat mes de maig la Conselleria va informar als centres que a partir del setembre del 2016 una part dels programes que realitzen les escoles d’adults serien cofinançats amb els FSE, amb les obligacions de paperassa que això comporta. Des de les escoles es va demanar que dels diners que anaven a arribar el Departament es comprometés a completar de les dotacions d’administratius/ves per tal que hi hagués un per centre (hi ha centres sense cap) i que es fes un programa informàtic específic per la nova realitat que simplifiqués la feina. Així mateix es demanava que les dotacions d’ordinadors es fessin arribar a tots els centres perquè la demanda de COMPETIC continua creixent i no es tenen els mitjans ni les hores per poder atendre-la. I, per últim que s’ajudés en el material per alumnes.

La Conselleria va respondre que efectivament n’era conscient de la multiplicació dels tràmits que els FSE demanen, que tenia fet l’estudi d’aquestes necessitats des del passat juny i que seria imminent l’arribada de les hores per administratius. Fins el dia d’avui ha incomplert. De la resta de punts no tenim cap resposta.

Barcelona 2 de febrer de 2017

Mesa de l’Educació Pública de Persones Adultes de Catalunya.

img_20170203_122104.jpg

Més fotos de la concentració (Facebook Flickr)

concentracio_3f_persones_adultes.jpg

cartell_concentracio_divendres_3f.pdf