8M. El dret de vaga

El pròxim 8 de març s’ha convocat vaga feminista durant 24 hores a tota Catalunya per a tots els sectors. Vaga general feminista perquè es situa la dona en un primer pla, ja que les dones pateixen moltes discriminacions pel fet de ser dones.

S’ha convocat una vaga perquè creiem que és el mitjà més adient per fer front al capitalisme, aquest sistema econòmic que necessita el treball precari de les dones per poder subsistir.

El dret de vaga és un dret fonamental, un dret aconseguit i exercit per la classe treballadora, uns dels mitjans de lluita més eficaços per aconseguir les reivindicacions que es reclamen.

El dret de vaga no pot ser vulnerat, denunciem qualsevol boicot que es pugui dur a terme per no visualitzar o bloquejar la vaga.

Per això recordem:

El dret de vaga no pot xocar amb altres drets. És a dir, els tribunals han sentenciat que perquè el dret de vaga sigui respectat no pot xocar amb altres drets, com podrien ser el d’assistir a una reunió o el mateix dret a l’educació en el cas de l’alumnat. En general a qualsevol feina i en concret en els centres educatius destaquem:

  • No es poden convocar reunions en un dia de vaga. (xocaria amb el dret de reunió)
  • No es poden convocar portes obertes (vulneraria el dret a l’educació o de reunió i el dret de vaga)
  • No es poden verbalitzar represàlies o menysprear la vaga.
  • No es pot posar feina per aquell dia, ni demanar deixar la feina feta per aquell dia, ni recuperar aquelles hores.
  • No es poden contractar persones substitutes en un dia de vaga.
  • S’ha de col·laborar en el seu suport i difusió.

L’alumnat també té dret de vaga (més info sobre el dret a vaga de l’alumnat)

  • No es poden posar exàmens en un dia de vaga o treballs o tasques importants.
  • Se’ls ha d’ajudar en la gestió de la burocràcia. I sobretot no menysprear la seva elecció, i ni molt menys prohibir-los fer la vaga.

La llibertat és quan comença l’alba

en un dia de vaga general.

Visca la lluita feminista