Amb les pilotes de goma no s’hi juga!

Des de l’1 d’octubre Lleida pateix una ocupació policial per part de forces de seguretat de l’Estat. Cossos policials que l’Estat Espanyol va enviar per primer apallissar a les persones que pacíficament es dedicaven a defensar els col·legis electorals pel referèndum i després ja per instal·lar-se a la ciutat de manera indefinida -a falta de poder fer la ocupació militar prevista per la mala imatge que hagués donat l’estat-. Aquesta ocupació policial de l’espai públic ha vingut acompanyada de coaccions, amenaces i actituds burlesques des del primer dia contra part de la població. Només cal recordar la repressió i vexació que han patit algunes veïnes de la ciutat per assenyalar públicament agents de la Policia Nacional o de la Guàrdia Civil.

D’altra banda, també volem recordar que la ciutat de Lleida ha dit prou i ha demanat explícitament per molts canals que marxin les forces policials de la nostra ciutat. Recordem especialment les dues marxes pacífiques, organitzades per un dels CDRs de la ciutat constituïts recentment, per denunciar l’ocupació del carrer adjacent a l’Escola Lestonnac. A part d’aquestes accions, tant partits polítics com organitzacions socials i cíviques han demanat oficialment i de manera pública la retirada d’aquests cossos dels nostres carrers.

Per acabar d’adobar-ho, ens trobem en una situació on des del feixisme espanyol, s’acusa a les escoles i els mestres catalans d’adoctrinament als infants, repercutint en persecucions, purgues i judicis cap a algunes mestres de la província de Lleida i d’altre poblacions catalanes.

És en aquets context que succeeix el que volem denunciar des de la CGT Ensenyament Lleida. No explícitament perquè ja ho han fet les famílies que han viscut a les seves pròpies carns la bogeria i el sensesentit d’aquests cossos policials. Aquestes famílies han denunciat que a infants de l’escola Lestonnac agents de la Policia Nacional els han regalat pilotes de goma. Qui adoctrina a qui? De veritat que hem de tolerar que donin aquestes bales a infants com si res? Els infants han de saber que aquestes bales les utilitzen els cossos policials per matar (9 persones mortes des de la transició a l’Estat Espanyol? o per deixar malferides a tantes persones (30 persones han perdut un ull, 9 de les quals a Catalunya entre 2009 i 2012) que han gosat aixecar la seva veu contra el sistema capitalista, corrupte i excloent? De veritat expliquen quan han donat la pilota que aquesta és per exemple el que ha provocat que un company de Barcelona hagi perdut un ull el dia 1 d’octubre prop d’un col·legi electoral on carregaven la Policia Nacional? Se’ls ha d’explicar aquestes coses als infants? Doncs si, i si això és adoctrinar, doncs adoctrinem. El que no es pot fer és donar una pilota de goma (UNA BALA QUE MATA) a un infant com si allò no fos res o sol fos un simple joc, perquè aquesta pilota és un projectil que s’utilitza intencionadament contra la dissidència política.

Des de la secció sindical d’Ensenyament de la CGT Lleida exigim la retirada immediata de les forces policials i exigim a l’administració catalana i lleidatana que facin l’impossible per fer-los fora tant de les escoles com del carrer. Amb les pilotes de goma no s’hi juga. Amb les nostres vides tampoc. Malgrat la seva violència feixista, no aconseguiran parar aquesta rebel·lia.

STOP PILOTES DE GOMA! FORA LES FORCES POLICIALS DELS NOSTRES CARRERS!

Lleida, 27 novembre