ATENCIÓ, CANVI DE LLOC PER QÜESTIONS ALIENES A L’ORGANITZACIÓ – 13J. Pl del Rei. CONCENTRACIÓ Per la convivència escolar, per la qualitat de l’educació pública

Companyes i companys,

Us recordem que el proper dissabte estem convocats a una concentració en record i homenatge al company Abel.

El lloc de la concentració ha estat modificat. Serà a les 18h a la Pl del Rei, ja que la Pl Sant Jaume, lloc a on s’anava a fer inicialment, ha estat usurpada per Barcelona en Comú i la festa que volen fer des de les 17h per la proclamació de la nova alcaldessa de Barcelona.

En l’acte d’homenatge, record i denúncia, recitarà poemes el nostre company Andreu Subirats.

ACTE

El dia 20 de juny, tot just quan estiguem acabant el curs, farà dos mesos de la mort de l’Abel.

No podem passar de llarg, ni fer com si res no hagués passat. Sembla com si el Departament d’Ensenyament hagués fet tot el possible per mantenir-ho en l’oblit.

El company Abel Martínez Oliva va trobar la mort en l’àmbit on es donen actes educatius. És un contrasentit que on s’aprén a conviure, a respectar a l’altre, a tenir en compte les seves opinions es doni un fet tant extrem. Sense oblidar en cap moment les demés víctimes.

Els governs central o català, no donen resposta a la problemàtica social i la seva política de retallades contribueix al deteriorament de la situació. A més, aquestes retallades a l’educació també impedeixen que els centres puguin apaivagar aquestes tensions, i detectar i prevenir conductes de risc. La precarietat no és compatible amb la dignitat ni la qualitat de l’educació.

Exigim una veritable educació pública de qualitat que ens permeti prevenir i abordar aquest tipus de situacions:

1- El reconeixement clar per part del Departament d’Educació i de tota la comunitat educativa del company Abel, com a treballador del sector de l’ensenyament més castigat per les retallades.
2- L’aturada de les polítiques de retallades i reduccions.
3- Donar als centres escolars els recursos necessaris , ja que al dia a dia hi ha milers de docents, alumnes i famílies que pateixen les limitacions derivades de les retallades.
4- Que s’ampliïn les dotacions de més professionals per atendre les necessitats reals de l’alumnat, tot garantint que els centres educatius siguin un espai de convivència i aprenentatge, una veritable escola inclusiva, catalana, pública, universal, democràtica i de qualitat.

És per tot això que El Marc Unitari de la Comunitat Educativa us fem una crida a concentrar-nos en la Plaça del Rei de Barcelona dissabte 13 de juny, a les 18h. Volem acabar el curs amb un acte homenatge al company Abel i de denúncia per la manca de recursos per fer una educació pública de qualitat.

Us adjuntem el cartell (AQUÍ) de la concentració que us preguem pengeu a les aules de professorat.

El 13 de juny hem d’omplir la Plaça del Rei de gom a gom!

Us hi esperem!