Més improvisacions. Avançament del calendari escolar

​​El proper curs 2022-2023 començarà el 5 de setembre per als ensenyaments d’educació d’infantil i primària i el 7 de setembre per a l’ESO, batxillerat i l’FP, tal com el conseller d’Educació ha comunicat als centres escolars i posteriorment ha anunciat amb el president de la Generalitat, en roda de premsa.

L’avançament del calendari no comportarà un increment d’hores lectives. Els canvis que acompanyaran aquesta reorganització de calendari són els següents:

  • ​​Jornada reduïda entre els dies 5 i 30 de setembre els centres d’infantil i primària (de les 9 a les 13 hores). El servei de menjador tindrà el funcionament habitual.
  • Hi haurà un dia més de vacances de Nadal i els centres educatius tindran un dia més de lliure elecció (es passarà de 3 a 4 dies).
  • Avançament d’un mes els nomenaments de la plantilla estructural, al mes de juny, per tal que al juliol ja estiguin nomenats els equips professionals del curs següent per facilitar l’organització del curs vinent.

La conciliació familiar no s’aconsegueix fent tornar abans a l’alumnat sinó reduint i compactant les jornades laborals de mares i pares. Una nova mesura de “conciliació empresarial”, improvisada i sense consulta prèvia a les docents. Calen més professionals i recursos i menys cortines de fum.

El Departament d’Educació ha aclarit que els nens podran quedar-se a l’escola a la tarda al setembre sense cost per a les famílies. El departament ha concretat que els infants podran quedar-se fins a l’hora habitual perquè el centre organitzarà activitats a la tarda. Així l’horari lectiu del setembre serà de 9 a 13, fins a les 15.30 hi haurà l’espai menjador i després activitats.