Badalona es mou: imatge, manifest i nota de premsa

Badalona es mou! en defensa de l’Ensenyament Públic

A Badalona, sabem el que volem!

Avui diumenge 3 d’abril s’ha pogut celebrar a Badalona una desitjada jornada reivindicativa i festiva a favor de l’ensenyament públic.

Pares , ampes, mestres i direccions dels centres públics d’ infantil i primària de la ciutat han treballat junts a través de la plataforma BADALONA ES MOU, en la organització d’aquesta jornada.

5.000 persones s’han aplegat al Passeig Marítim de la ciutat per participar en les activitats i reivindicar a través de la lectura d’un manifest el seu rebuig i malestar vers el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Badalona.

És la tercera activitat d’aquesta plataforma després distribuir més de 6.000 samarretes grogues amb la inscripció “SOS ensenyament públic de qualitat “ i la celebració dels dimarts grocs.

L’acte s’acabat amb el posat per una foto conjunta dels participants amb
samarretes grogues al voltant de les barques de pesca de la platja.
La Presidenta de la Federació d’ampes de centres públics de Badalona,
FAMPAS_Badalona ,Montse Conejo ha manifestat que un canvi de govern no ha de suposa un daltabaix en l’ educació dels nostres fills. Les administracions han d’escoltar la opinió de la comunitat educativa del territori. No han de escatimar recursos de cap MENA : tan humans, econòmics o de formació.

No pot ser una retallada dels 23 al 35% del pressupost, han de construir i acabar el centres programats i hem de dir que als pares de l’escola pública ens agrada tenir centres on els nens puguin estar dels 3 als 16 anys , el que es diu instituts escoles, considerem que es una manera de salvar l’escola pública juntament amb el compromís real de tots els centres educatius en la integració de la immigració.

La LEC diu que en els propers anys la despesa educativa a de ser a l’entorn , com a mínim del 6% del producte interior brut.

Volem que continuïn els programes educatius de plans d’entorn , d’art a l’escola, de Badaesport i de tots aquells que des de la Generalitat es generaven i que trobin un bon sistema de substitució del personal administratiu i del professorat.

I sobretot en nom dels pares que porten les associacions de mares i pares d’alumnes del centres educatius , les administracions han començar a donar suport i facilitar les tasques d’aquestes associacions. Les ampes no són empreses de serveis .

Montse Conejo ,
presidenta de FAMPAS Badalona