Campanya de Centres Educatius Objectors

Actualització de la campanya DESMILITARITZEM L’EDUCACIÓ, una plataforma a que compta amb l’adhesió de més d’una vuitantena d’entitats i col·lectius, entre les quals, el nostre sindicat CGT ENSENYAMENT.

Impedir la presència de les institucions militars en espais públics,i especialment en els centres educatius, és un dels objectius que compartim. Sota el lema “Les armes no eduquen, les armes maten” hem participat en accions on creiem que NO hi ha d’haver presència de l’exèrcit, com per exemple en els Salons d’Ensenyament que s’organitzen en diverses ciutats.  Tot i haver-se aprovat la moció 55/XI el juliol del 2016, que falla en contra de la seva presència, l’administració encara a dia d’avui l’autoritza en base a motius laborals i educatius.

Els Salons d’Ensenyament no són l’únic front obert que tenim. Els propis centres educatius són un espai on la presència policial i de l’exèrcit és cada dia més comuna. Per això, us animem a participar en la campanya CENTRES EDUCATIUS OBJECTORS

Si volem caminar cap a la cultura de la pau i la no violència, és imprescindible que no la normalitzem. Existeixen moltes alternatives i experiències per oferir les xerrades que a dia d’avui s’encarreguen al cos dels mossos d’esquadra (violència de gènere, consum de drogues, internet segura…) i que s’haurien d’abordar des d’altres eixos i amb mirades no punitives. La presència d’agents armats en els centres educatius té una repercussió directa en l’imaginari  dels i les estudiants que estan en procés de desenvolupament educatiu. Per això, 

  • instem al Departament d’Educació que promogui la participació d’entitats alienes als cossos policials en els centres
  • demanem als centres educatius i les seves direccions que prenguin part activa obrint aquest tema als claustres i consells escolars per tal de poder constituir una xarxa forta de centres objectors que treballin per la pau i des de la pau.

Ara, és més necessari que mai que ens adherim a la campanya. El context actual ens allunya dels objectius que promovem, ja que aprofitant el context de la pandèmia,  en comptes de potenciar les xarxes de suport i augmentar els recursos sanitaris, la inversió en educació, en serveis socials i en condicions de treball dignes, l’Estat ha prioritzat un enfortiment de l’exèrcit per augmentar les eines de control.

TOTA LA INFORMACIÓ DE LA CAMPANYA 

Trobareu tota la informació relativa a la campanya i al decàleg que us comprometreu a dur a terme com a centre objector al següent enllaç:
http://desmilitaritzem.blog.pangea.org/2021/01/23/campanya-de-centres-educatius-objectors/

Us hi podeu adherir al següent formulari:
http://desmilitaritzem.blog.pangea.org/2021/01/22/adhesions-a-la-campanya-de-centres-educatius-objectors/

#LesArmesNoEduquen #LesArmesNoCuren

image_pdfimage_print