CGT denuncia el “modus operandi” del departament d’ensenyament a Lleida i demana el cessament del seu director, Miquel Àngel Cullerés.

el_sindicat_cgt_denuncia_el_modus_operandi_del_departament_d_ensenyament_a_lleida_i_demana_el_cessament_del_seu_director_miquel_angel_culleres_1_.pdfLa Federació d’Ensenyament de Catalunya del sindicat CGT manifesta que ha rebut queixes des de diferents agents de la comunitat educativa (mestres, equips directius i famílies) denunciant la mala praxis des dels serveis territorials del Departament d’Ensenyament a la província de Lleida, i especialment del seu director, el senyor Miquel Àngel Cullerés i amb la complicitat d’alguns inspectors. Aquesta pràctica ha afectat de manera sistemàtica i seguida en el temps a diverses escoles de la província (Ciutat Jardí i Ginesta de Lleida, Rosa Campà de Montferrer i Castellbó, Mare de Déu de la Mercè de Sant Ramon de la Segarra) i en elles es repeteixen reiteradament alguns dels aspectes que relaten:

·qüestionar sistemàticament models educatius diferents i explicitant una sèrie de comentaris ofensius i despreciables cap a la tasca professional educativa que fan en aquestes escoles.

· manifestar coaccions i amenaces d’obrir expedients als equips directius i al professorat per fets que no són constitutius d’aquest greuge ja que en alguns casos s’ha demostrat clarament.

· tergiversar informació de manera tendenciosa per influenciar a les famílies per posar-les en contra dels projectes educatius i de les persones que estan treballant per tirar-los endavant.

· utilitzar persones de determinats partits polítics i ben situades als ajuntaments com a eina de poder per controlar veus dissidents.

· incentivar determinat personal docent de la borsa –que ha estat conflictiu prèviament- per avivar la desestabilització d’aquestes escoles.

· denegar comissions de serveis i trasllats a altres escoles a mestres que ho havien demanat prèviament perquè no s’adaptaven als projectes educatius per, d’aquesta manera, perpetuar el conflicte i aconseguir el seu objectiu d’enfonsar el projecte educatiu.

· perseguir famílies que han decidit escolaritzar a casa, una decisió que ve donada perquè l’oferta educativa no satisfeia les seves expectatives respecte l’educació que volien per als seus fills.

Des del sindicat creuen que això respon a un “modus operandi” sistemàtic que recorda a tics mafiosos, i a més, denuncien que han demanat entrevistar-se amb el director dels serveis territorials per tal de mediar en conflictes d’aquest caire i que el silenci ha set la resposta obtinguda pel propi departament d’ensenyament a Lleida.

Davant aquests fets tant greus, el sindicat llibertari ha registrat una sol·licitud a la Conselleria d’Educació del Departament de la Generalitat demanant que iniciï una investigació sobre la mala praxis emprada des d’ensenyament a Lleida i que cessi de les seves funcions i responsabilitats públiques al director dels serveis territorials Miquel Àngel Cullerés per la seva incompetència, la seva irresponsabilitat i la nul·la professionalitat evidenciada per gestionar el sistema educatiu públic a la província de Lleida.

19 desembre

CGT Ensenyament Catalunya