La CGT dóna suport a la Vaga Estudiantil i fa una crida a la Mobilització el 16 de desembre

LOSU NO!

El proper dijous 16 desembre diversos sindicats estudiantils convoquen una vaga a les universitats i als instituts de secundària. El motiu d’aquesta vaga no és altre que el rebuig a la nova Llei Orgànica del Sistema Universitari (LOSU) que vol implementar el govern de coalició (PSOE i Unidas Podemos).

A nivell estudiantil, aquesta nova Llei aprofundeix en la liberalització del sector, la hipertecnificació i hiperespecialització de l’estudiantat. Això s’aconsegueix mitjançant la consolidació i el blindatge de la Menció Dual ja implementada en el RD d’Organització de l’Ensenyament Universitari, mitjançant la qual s’introdueix l’estudiantat en el mercat laboral convertint-lo en mà d’obra barata el mercat per tal de maximitzar els beneficis empresarials.

No només això, a nivell laboral, ve a promoure una suposada estabilització del professorat associat que resultarà en l’acomiadament massiu de milers de professors arreu de l’Estat i en l’empitjorament de les seves condicions laborals. Aquesta, per tant, és una llei que atempta contra els interessos de l’estudiantat i de les treballadores de la universitat.

Des de la Coordinadora de Recerca i Universitats de la CGT, ja hem iniciat una campanya d’informació i denúncia de la LOSU ja que constatem, a part del que ja hem comentat, que aquesta llei obre la porta a la creació i la participació de capital mercantil d’empreses, sotmetent així la universitat als designis del capital privat. No només això, no aporta cap mecanisme per a la regulació dels preus públics i pretén mantenir un sistema de beques irrisori, en lloc d’apostar per una educació gratuïta a tots els nivells.

Altres mecanismes que implanta aquesta reforma i que ataquen directament els criteris de qualitat i equitat educativa són el caràcter generalista dels graus, consolidant així l’estratègia d’especialització dels Màsters implementada per Bolonya.

Finalment, estén la catifa vermella per a la digitalització dels ensenyaments a través de modalitats virtuals i híbrides. D’aquesta manera s’incrementa la càrrega de treball del professorat i reforça la bretxa digital associat a l’accés desigual als equipaments i els coneixements per seguir i impartir aquestes modalitats.

Per tot això, des de la CGT ens oposem frontalment a la LOSU que es vol imposar des del Ministeri d’Universitats i fem una crida per a que els i les treballadores i l’estudiantat s’organitzin i es mobilitzin, no només per aturar la tramitació d’aquesta llei sinó per construir una universitat veritablement pública, democràtica i per a la classe treballadora.

LOSU NO!
Per una universitat al servei de la classe treballadora!

Coordinadora de Investigacion y Universidades de la CGT

Coordinadora de Recerca i Universitats de la CGT
@cgtinvuni