CGT Ensenyament demana la retirada immediata de les oposicions de TEEI

cgt_ensenyament_contra_opos_teei_1_.pdfJa les tenim aquí. Malgrat que les reiterades i continues demandes que han fet des de la Plataforma interines TEEI de Catalunya (tècniques especialistes en educació infantil), des del Departament d’Educació encapçalat pel conseller Josep Bargalló, han fet cas omís i han tirat pel dret. Han convocat unes oposicions que poden deixar al carrer a persones treballadores, la majoria dones amb càrregues familiars, que porten guanyant-se el seu lloc de treball i el reconeixement per part de tota la comunitat educativa des de fa moltíssims anys. Un temps que porten treballant al servei de l’administració pública de la generalitat tenint cura dels infants de P3, els més petits i, segurament, nens vulnerables dels col·lectius presents a les escoles d’infantil i primària de Catalunya.

Aquesta és l’única resposta que sap donar Educació en un context on el mateix Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha dictaminat que existeix el frau de llei en l’abús de la temporalitat que milers de treballadors de l’administració pública estan patint. Davant aquesta resolució de la directiva 99/70 que reconeix aquest abús de temporalitat i que obre les portes a què l’administració sigui sancionada per aquest frau de llei contra els seus treballadors i treballadores, Educació respon amb un concurs d’oposicions per minimitzar la temporalitat quan el TJUE afirma en la seva sentència que els processos de lliure concurrència (oposicions) no són una eina justa que garanteixi acabar amb la temporalitat i respectar alhora el dret del treball dels treballadors públics.

Les places de TEEI es van crear fa 15 anys i el Departament d’Educació no ha convocat oposicions fins ara. Però arriben 12 anys tard, ja que segons l’article 70 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP) aquesta convocatòria s’hauria d’haver publicat al cap de 3 anys de crear les places de TEEI que han esdevingut estructurals. A més, l’oferta de places és totalment insuficient, ja que la necessitat estructural del sistema educatiu públic de Catalunya és d’aproximadament 1.800 TEEI per cobrir les aules de P3, però el Departament només en convoca 756, de les quals només 376 formen part de les anomenades PESCO (places que en principi són de consolidació i estabilització dels llocs de treball que fa tants anys que estem ocupant). Per tant, ens podem trobar en la situació que el Govern de Catalunya acomiadarà de forma gratuïta a treballadores que ja han demostrat la seva idoneïtat i capacitat amb molts anys d’experiència professional.

No es pot tolerar aquesta resposta de l’administració en aquest context de jurisprudència que dóna la raó als treballadors en frau de llei i dies després que s’aprovés per tots els partits polítics excepte Ciutadans que es va abstenir, una moció al Parlament de Catalunya el passat 18 de juny que deia “a les actuals TEEI i TIS al servei del Departament d’Educació se’ls transformarà la seva vinculació laboral temporal en una fixa i indefinida de forma directa per la via adequada, tal com indica la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de 19 de març de 2020 (assumptes acumulats C 103/18 i C 429/18) o, alternativament, es consolidarà la seva relació a través d’un concurs de mèrits” per aquest col·lectiu que any rere any han mostrat la seva vàlua professional. CGT Ensenyament volem expressar el nostre desacord amb el procediment que està seguint el Departament d’Educació, departament responsable d’aquest col·lectiu.

Aquest menyspreu no es pot acceptar. Per tant, des de CGT Ensenyament Catalunya reclamem:

  • Una solució immediata per estabilitzar i conservar els llocs de treball d’aquest col·lectiu. Un contracte indefinit fix per a les TEEI.
  • Aplicar aquesta primera demanda per la resta de personal laboral que es troba també en abús de la temporalitat (més de 3 anys treballats) i, per tant, en situació de frau de llei.
  • La dignificació de la seva situació laboral tal com marquen les directrius de la unió europea i el TJUE.
  • Un replantejament dels procediments d’accés a la funció pública i una solució que respecti el treball desenvolupat i la situació del personal interí que any rere any ha patit l’abús de temporalitat.

La CGT denunciem que el govern català és el responsable de la inestabilitat del col·lectiu TEEI, (consolidant) cobrint durant anys (amb la complicitat dels sindicats majoritaris) llocs de feina estructurals amb contractes temporals (un model d’accés) fet que no garanteix l’estabilitat dels llocs de treball de moltes persones que durant anys han acreditat sobradament la seva vàlua professional.

Des de CGT anunciem que prendrem les mesures jurídiques que creguem necessàries per paralitzar aquestes oposicions i que, sobretot, no defallirem en seguir convocant les mobilitzacions necessàries i donant suport al què la Plataforma d’Interines TEEI Catalunya decideixi per denunciar aquesta situació, lluitar pels seus drets laborals i revertir aquesta injustícia.

Cap TEEI al carrer! Cap TEEI sense plaça! Les que hi són, es queden!

6 juliol 2020
CGT ENSENYAMENT CATALUNYA

copia_de_personal_interi-2.png

copia_de_personal_interi.mp4