CGT Ensenyament en contra de la supressió del batxillerat nocturn

CGT Ensenyament en contra de la supressió del batxillerat nocturn

A l’unilateral i antisocial projecte de Decret del Batxillerat del Departament d’Educació, s’afegeixen ara les instruccions als instituts que feien nocturn perquè no matriculin cap alumne de 1r pel curs vinent.

El mateix Departament reconeix que hi ha 4.900 alumnes que fan batxillerat nocturn i uns 1.700 que el fan a distància. No obstant, basant-se en un suposats resultats, segons els quals en el primer cas el percentatge d’aprovats és d’un 40% i en el segon d’un 60%, el Conseller Maragall vol donar per acabada l’experiència del batxillerat nocturn a Catalunya i potenciar el model de l’Institut Obert de Catalunya (IOC), amb 4 centres de suport a les capitals de província.

En realitat respon als mateixos criteris elitistes i economicistes que tota la reforma del Batxillerat i de la futura LEC. Al conseller Maragall i al govern de la Generalitat no els preocupa en absolut que 5.000 o més joves catalans treballin i vulguin estudiar el batxillerat amb un sistema presencial. Són treballadors i treballadores (majoritàriament en precari) i fills i filles de treballadors i no estan disposats a invertir unes dotacions i uns professors/es en ells i elles. Aquest alumnes mai no arribaran a l’excel•lència, tan desitjada i ponderada pel Conseller.

CGT Ensenyament se posiciona en contra d’aquesta mesura i reitera la seva crítica global al projecte de Decret de Batxillerat que suposarà models diferenciats de centres de secundària, menys equitat per l’alumnat, ratios més altes, reducció de plantilles i desplaçaments forçosos de professors/es.