Comunicat de CGT Ensenyament sobre l’anunci del Departament d’Educació: cribratges massius i vacunes al professorat

El conseller Bargalló va tractar, en roda de premsa, la gestió de la pandèmia als centres educatius i les propostes d’actuació pel segon trimestre. L’anunci, autocomplaent, xoca amb la realitat i posa de relleu la política de mentides i contradiccions d’aquest Departament.

Sr. Bargalló, a les escoles i instituts estem vivint moments molt difícils, agreujats per instruccions contradictòries que arriben tard, i per retallades en recursos humans i materials. Si el sistema educatiu se sustenta, és gràcies a l’esforç i sobrecàrrega de feina de docents, d’altres treballadores i de la col·laboració de famílies. Des de principi de curs CGT Ensenyament estem reivindicant la reversió d’aquesta situació, amb dues jornades de vaga.

Se’ns va comunicar que, a partir del segon trimestre, s’iniciarà un cribratge massiu al personal que treballem als centres. Esperem que no torni a mentir i que no només sigui per docents. Aquesta mesura ja la vam reclamar al setembre, però no vam obtenir cap resposta.

La qüestió, a més, passa perquè en cas de positiu es contempli cobertura de substitucions, conciliació laboral i familiar, i mesures de seguretat pels contagis que es poden produir als centres. Recordem que els docents no som sanitaris, per tant no se’ns pot obligar a efectuar o supervisar proves o test COVID a l’alumnat.

Pel que fa a l’anunci d’administració de vacunes a docents, esperem que no es tracti d’oportunisme preelectoral, ja que en qüestions de salut pública cal responsabilitat. S’han d’establir criteris de preferència: a sanitaris, gent gran, personal vulnerable (als que el Departament obliga a treballar presencialment als centres) i que paral·lelament s’apliquin mesures preventives com la dotació d’EPI, que també s’estan negant des de l’inici de la pandèmia.

Per una actuació exemplar i compromesa amb l’educació pública, li demanem senyor Bargalló que DIMITEIXI!

CGT Ensenyament